Strona 7 z 8

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 4:17 pm
autor: Patryk
Co jeszcze zauważyłem - w ramach testu 2.3.11.
Nie wiem do konca, czy też tak bylo w poprzedniej wersji ( ale chyba nie).
Np. Moduł bramowy ( u mnie Yunshan ).
Jak przestawie czas załączenia przekaźnika np z 0,5s na 2sek i zapiszę.
To zmiana dopiero nastąpi po restarcie modułu  ( yunshana ).
Tak samo jak przestawie z funkcji  otwierania/zamykania np bramy garażowej z czasem np 0,5sek , na otwieranie drzwi z czasem 10sek i zapiszę to przestawi moduł się  dopiero po restarcie.
Edit:
Natomiast zmiany w apce (2.3.17) np z bramy na drzwi wyświetlają się poprawnie.

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 5:07 pm
autor: pzygmunt
Zwróć uwagę czy moduły się restartują po naciśnięciu "Zapisz".

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 5:14 pm
autor: Patryk
Nie.
Nie resetuje się.

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 6:47 pm
autor: pzygmunt
Na cloud.supla.org masz ten sam efekt ?

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 7:08 pm
autor: Patryk
pzygmunt pisze:
ndz sie 04, 2019 6:47 pm
Na cloud.supla.org masz ten sam efekt ?
Tak. Na cloud.supla.org
Konto "beta" usunąłem.
Mam jeszcze nightly.supla.org, ale tam nie sprawdzałem.
Zauważyłem jeszcze, że jak powtórzę "zapisz" jeszcze raz to wtedy moduł się restartuje.
Czyli jak zrobię dwa razy to samo to wtedy już jest ok.

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 7:22 pm
autor: pzygmunt
Jaka przeglądarka ?
Może musisz po prostu dłużej zaczekać po pierwszym zapisie ?
Jak robię test to zaraz po zapisie następuje restart.

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 7:50 pm
autor: Patryk
Na kompie Chrome.
W telefonie też Chrome.
Poniżej na zdjęciu.
Było ustawione 2 sek.
Zmieniłem na 0,5 sek
Dałem "zapisz"
Ale przekaźnik dalej załącza się na 2 sekundy.
Więc jeszcze raz naciskam 0,5 sek, daje "zapisz" i wtedy widzę, że moduł się rozłącza i jak się na nowo połączy  ( ok 1 -2 sek ) wtedy już przekaźnik działa prawidłowo.
Może to tylko tak u mnie.

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 8:13 pm
autor: Patryk
Zrobiłem teraz to na telefonie, a na kompie miałem podgląd.
Mam 10 modułów.
Za pierwszym naciśnięciem "zapisz" rozłączyło się  tylko 5 modułów ( bez tego  co na nim robię zmiany )
A za drugim naciśnięciem "zapisz" pozostałe  5. ( łącznie z tym na którym robię zmiany).

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 8:44 pm
autor: pzygmunt
Jest to jakiś trop. Mam pewien pomysł. Jak wprowadzę zmiany to się odezwę abyś w miarę możliwości to jeszcze raz przetestował.

Re: v2.3.10 - supla-server - prośba o testy

: ndz sie 04, 2019 9:31 pm
autor: fracz
Robert Błaszczak pisze:
ndz sie 04, 2019 9:45 am
Cloud 2.3.11 i SLW-01. Próba ustawienia np. losowego koloru skutkuje błędem Internal server error (Firefox 68.0.1 oraz Edge).
Dzięki - poprawione. Wydamy w kolejnej łatce.