Karuzele i kafle

wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn gru 16, 2019 5:23 am

Już przy zmianie lokalizacji mam dosyc :) Gdybym miał karuzelę kafli przy urządzeniach to bym się lekko załamał :)
W moim przypadku tylko lista kafli ma sens niezależnie od widoku
wsosniak
Posty: 398
Rejestracja: sob cze 02, 2018 8:02 am

pn gru 16, 2019 5:31 am

pzygmunt pisze:
śr gru 11, 2019 12:05 pm
Te ID jedynie muszą zostać gdzieś przy lokalizacjach i identyfikatorach dostępu. Nie muszą być eksponowane, ale powinny być gdzieś do odczytania.

Powoli też możemy odchodzić od strony powitalnej.
ID kanału tez się na razie przydaje jak np korzysta się ze skryptów fracza. Generalnie ID może i wszędzie zostać byle by go tak nie eksponować bo wzrok skupia się na tym na czym nie trzeba
lukfud
Posty: 152
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pn gru 16, 2019 6:35 am

fracz pisze:
ndz gru 15, 2019 11:24 pm
A nie jest tak że on tam po prostu sie cały zmiescil? Choć słabo to wygląda że się tak przykleiło, fakt.
Nie, brakuje 2 znaków.
.newbie
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn gru 16, 2019 4:35 pm

Misie,

na https://nightly.supla.org/ wrzuciłem nową wersję (rozwojową) zawierającą przede wszystkim zmiany list elementów opisane w tym wątku (wszystko poza urządzeniami i kanałami). Dajcie znać jak to wygląda :-)

Przypominam: logowanie na wirtualne konto: user@supla.org / pass

I jeszcze odnośnie uwag nadmiernego użycia ID w Cloudzie.... Zwróćcie uwagę na "nowy" wygląd wszystkich kafli ;-)

Nie zwracajcie uwagi na to co jest nieprzetłumaczone. Ze względu na sporą liczbę zmian to zostawiam na sam koniec.
Yepestis
Posty: 222
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

pn gru 16, 2019 11:26 pm

Jest lepiej ale brakuje mi tu czegoś żeby nie zlewało się to w jedną całość, choćby ta pozioma linia.

Tak jest teraz
Capture.JPG
Capture.JPG (20.48 KiB) Przejrzano 577 razy

A tak wygląda po zmianie
Capture2.JPG
Capture2.JPG (17.96 KiB) Przejrzano 577 razy

Dodatkowo pogrubił bym czcionkę z nazwą
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt gru 17, 2019 5:46 am

Ja zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby, aby kafle były jednakowej wysokości dla urządzeń, smartfonów i lokalizacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt gru 17, 2019 8:44 am

Yepestis pisze:
pn gru 16, 2019 11:26 pm
Jest lepiej ale brakuje mi tu czegoś żeby nie zlewało się to w jedną całość, choćby ta pozioma linia.
Teraz również gdy urządzenie nie ma swojej nazwy (aka Komentarza), nie ma tej linii.
Yepestis pisze:
pn gru 16, 2019 11:26 pm
Dodatkowo pogrubił bym czcionkę z nazwą
Myślisz? IMO lepiej bez.
screenshot.png
screenshot.png (21.22 KiB) Przejrzano 529 razy
Robert Błaszczak pisze:
wt gru 17, 2019 5:46 am
Ja zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby, aby kafle były jednakowej wysokości dla urządzeń, smartfonów i lokalizacji.
Nie da rady. Na różnych kaflach jest różna ilość informacji (najwięcej na harmonogramach). Tym bardziej jeśli zaczynamy wyświetlać nazwy użytkowników jako główny tytuł - musi się to dopasować. Mogę ustalić wysokość minimalną, jeśli chodzi Ci o to że te małe kafle są za małe :-)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 786
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt gru 17, 2019 8:49 am

Ustawienie wysokości minimalnej wydaje się być sensownym rozwiązaniem :)

Generalnie chodzi mi o ujednolicenie wysokości wszystkich kafli dla standardowej ilości informacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
klew
Posty: 567
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt gru 17, 2019 9:38 am

Z takich mało istotnych detali, to u mnie na telefonie nie mieścił się na ekranie przycisk dodawania identyfikatorów dostępu:
Screenshot_20191217-103633.png
Screenshot_20191217-103633.png (154.96 KiB) Przejrzano 517 razy
Można zamiast "Utwórz nowy" zrobić "Dodaj", albo po prostu "Utwórz"
Awatar użytkownika
klew
Posty: 567
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

wt gru 17, 2019 10:02 am

Dla odmiany, po wejściu w karuzelę, przycisk robi się nieco mniejszy i czarny:
Screenshot_20191217-105900.png
Screenshot_20191217-105900.png (137.54 KiB) Przejrzano 508 razy

Na kompie natomiast zamiast przyciksu robi się dodatkowy element karuzeli, który znika jak się przewinie:
Adnotacja 2019-12-17 110015.png
Adnotacja 2019-12-17 110015.png (56.98 KiB) Przejrzano 508 razy

Proponuję trzymać się jakiejś konwencji - jeśli w widoku kafli mamy "dodaj" jako link nad kaflami, to w karuzeli też bym widział bardziej taki link. Jeśli robimy kafel dodający, to analogicznie tak samo w karuzeli.
ODPOWIEDZ