Cloud 2.3.18

Patryk
Posty: 774
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw lut 06, 2020 10:54 pm

Pytanie, czy może dziś (06.02.2020) ok 21:15 była "podniesiona" wersja Cloud-a z 2.3.16 do 2.3.18 dla svr20 ???
Gdyż jeden z "modułów" z którym nie miałem nigdy żadnych problemów, jest od ok 21:15 offline.
A jestem poza miejscem zamieszkania i nie mogę na już tego sprawdzić co jest w LAST STATE.
Jak dla mnie dość ważny "moduł"
Pomiar temperatur CO (kotłownia).

Ps.
Możliwe, że to tylko zbieg okoliczności.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 07, 2020 7:09 am

Był update. Aktualizacja supla-server nie ma znaczenia w tym przypadku... nic się tam nie zmieniło poza numerem wersji bazy danych.
Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

pt lut 07, 2020 8:32 am

Hm.... Zalogowałem się na https://www.supla.org/pl/ na własne konto i zauważyłem że w polu Adres serwera mam ... svr24.supla.org
Z tego co pamiętam, zawsze wpisuję svr11.... Po 5 minutach, zalogowałem się ponownie i widzę po staremu ...svr11 ... Czy to normalne ?

/Budek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 07, 2020 1:30 pm

Jest jakiś bug w GUI z wyświetlaniem tej informacji zaraz po zalogowaniu ale nie wpływa to na pozostałe elementy systemu w tym na łączenie się z serwerem.
Patryk
Posty: 774
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pt lut 07, 2020 2:57 pm

Tak dla informacji.
Dotarłem "fizycznie" do tego modułu.
Po wejściu w config:
LAST STATE: WIFI - Connecting...
Po wyjściu z config-u ( bez restartu ), moduł zaczął "działać".
Nic nie resetowalem ( routery, moduł).
Jedyna różnica między innymi modułami, jest taka, że ten moduł który mi się "zawiesił", ma na stałe przypisany adres DHCP.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 07, 2020 3:19 pm

Wyłącz mu tą rezerwację i obserwuj czy problem się powtórzy.
Patryk
Posty: 774
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

pt lut 07, 2020 3:40 pm

Ok.
Mogę spróbować.
Tylko zastanowiło mnie to, że moduł pracował bez przerwy i żadnych problemów od 22.06.2019 i akurat wczoraj podczas aktualizacji serwera się zawiesił. ;)
Ale to może tylko zbieg okoliczności.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 8392
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lut 07, 2020 3:41 pm

Wtedy dostał restart z serwera.
tgaweda
Posty: 44
Rejestracja: pn lis 13, 2017 9:21 pm

pt lut 07, 2020 9:22 pm

Aaaa to dlatego mrugało mi światło w salonie .... Sonof-Dual-R2-Uni by Zybi
ODPOWIEDZ