Cloud v2.3.21

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1829
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

ndz mar 08, 2020 2:32 pm

W najnowszym wydaniu v2.3.21 wprowadziliśmy między innymi możliwość wyłączenia rejestracji nowych kont z GUI na prywatnych instancjach, by zapobiegać rejestracji kont przez roboty bez konfiguracji captchy.

Aby skorzystać, w istniejących dockerowych instancjach należy w pliku .env dopisać poniższą zmienną i zrestartować aplikację.

Kod: Zaznacz cały

ACCOUNTS_REGISTRATION_ENABLED=false
Nie wpływa to na możliwość zakładania kont komendą z konsoli.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1105
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

ndz mar 08, 2020 2:40 pm

Taaak :D :D
Na to czekałem :mrgreen:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1087
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

ndz mar 08, 2020 2:56 pm

:clap:
Można w końcu uruchomić serwer pocztowy.
U mnie już działa :D
2.3.21.png
2.3.21.png (19.64 KiB) Przejrzano 586 razy
rav.b
Posty: 150
Rejestracja: pn lis 26, 2018 9:09 am
Lokalizacja: Niepołomice/Lipnica Mała

wt mar 10, 2020 7:34 am

Widzę że serwer svr20.supla.org na już wersję 2.3.21, w porównaniu do wersji wcześniejsze u mnie źle wyświetla emoji. Zamiast emotki wyświetla kwadraciki (ale tylko niektóre, na telefonie jest OK).
Polecam do analiz MES darmowego CalculiX -a
3x SRW-01, 3x ROW-02, 2x LIW-01, 1x ROW-02m, 1x ROW-01, 1x SLW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

wt mar 10, 2020 8:54 am

fracz pisze:
ndz mar 08, 2020 2:32 pm
W najnowszym wydaniu v2.3.21 wprowadziliśmy między innymi możliwość wyłączenia rejestracji nowych kont z GUI na prywatnych instancjach, by zapobiegać rejestracji kont przez roboty bez konfiguracji captchy.

Aby skorzystać, w istniejących dockerowych instancjach należy w pliku .env dopisać poniższą zmienną i zrestartować aplikację.

Kod: Zaznacz cały

ACCOUNTS_REGISTRATION_ENABLED=false
Nie wpływa to na możliwość zakładania kont komendą z konsoli.
Poproszę o info gdzie to wpisać, bo mam własną instancję na QNAPie, a tam jest trochę inaczej.
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1105
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt mar 10, 2020 8:59 am

Jeżeli z konsoli to prawdopodobnie masz to pod ścieżką:

Kod: Zaznacz cały

/share/Container/container-station-data/application/supla
w pliku .env
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

wt mar 10, 2020 9:17 am

michael pisze:
wt mar 10, 2020 8:59 am
Jeżeli z konsoli to prawdopodobnie masz to pod ścieżką:

Kod: Zaznacz cały

/share/Container/container-station-data/application/supla
w pliku .env
W tym problem, że tam nie ma takiego pliku, wszystkie ustawienia są w pliku docker-compose.yml ale tam nie można tego wpisać bo nie działa.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1105
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt mar 10, 2020 9:37 am

To spróbuj z panelu QNAP'a poprzez edycję kontenera dopisać coś takiego jak na poniższym screenie.
Daj znać czy zadziałało
Załączniki
env.png
env.png (19 KiB) Przejrzano 450 razy
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
tomekk87
Posty: 75
Rejestracja: pt sie 02, 2019 12:19 pm

wt mar 10, 2020 10:38 am

Nie działa, chyba że coś źle wpisuje.
Załączniki
supla.JPG
supla.JPG (56.79 KiB) Przejrzano 430 razy
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1105
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt mar 10, 2020 10:39 am

dopisz apostrofy

Kod: Zaznacz cały

'false'
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
ODPOWIEDZ