Nowy etap w rozwoju aplikacji

Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1822
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pzygmunt pisze: pt paź 22, 2021 6:33 pm Będzie jeszcze opcja okrywania ikony (i). Pomysły na kolejne opcje/ustawienia mile widziane.
Tak. To jest jak najbardziej ok bo prawdę mówiąc mając jedno urządzenie z np 5 kanałami przy wszystkim jest "i". A wystarczy przy jednym aby było przejżyście
Im urządzenie jest prostsze tym dłużej i lepiej działa.
mp314
Posty: 4
Rejestracja: pn cze 29, 2020 7:49 pm

Warto było wiernie czekać na nadchodzące zmiany !
Może warto zrobić wybór lista/kafelki względem tabletów.
Zgłaszam się na testy !
tores
Posty: 9
Rejestracja: wt kwie 27, 2021 8:29 am

To i ja coś dorzucę jak można ;)

Jak to ktoś już napisał:
tomkowski pisze: pt paź 22, 2021 7:05 pm Co myślicie o daniu użytkownikowi możliwości wyświetlenia grup urządzeń na głównej stronie?
Może zakładka urządzeń ulubionych, wtedy zawsze mamy co chcemy pod ręką tak jak to jest w aplikacji ∞ tryb samochód.

Myślę, że przydatną opcją byłoby dodać możliwość wrzucenia urządzeń z wszystkich serwerów do jakich mamy dostęp a nie tylko do jednego ;)

Kolejną rzeczą nad którą bym się zastanowił to możliwość zablokowania segmentu w celu braku możliwości przypadkowego zmiany stanu /głównie tyczy się to urządzeń które mają w sobie licznik energii - przykład znaleziony na jednym ze screenów tu na forum: LODÓWKA

Obrazek



Jedziemy na wakacje i przez przypadek wyłączamy... Wracamy i :o Wiem że można w supla cloud od zaznaczyć "Pokaż w urządzeniach klienckich" i zostawić tylko miernik energii no ale myślę że gdy tworzona jest aplikacja funkcja blokady segmentu przydałaby się również do innych urządzeń i różnych rozwiązań ;)
myxhir
Posty: 46
Rejestracja: czw sty 07, 2021 12:16 pm

pzygmunt pisze: pt paź 22, 2021 6:33 pm Będzie jeszcze opcja okrywania ikony (i). Pomysły na kolejne opcje/ustawienia mile widziane.
Mi np rzuca się propozycja zmiany layoutu na kafelki (Propozycja) - nie wiem czy to dużo pracy czy nie i np wybór siatki że mamy 2 kolumny lub 3. Ponizej przyklad na moich urządzeniach. Wówczas mamy wiecej elementow na danym ekranie. Poza tym przełączanie rolet i tak wymaga przesuniecia w prawo a tutaj po prostu klikali bysmy w kafelek i w danym ekranie rolety np mozna miec to "i" z informacjami. Lampy i inne elementy z ROW przelaczane poprzez kliknięcie w kafelek czyli np lampa jest off klikamy na kafelek i się włącza natomiast gdy jest włączona i klikamy ponownie to się wyłącza. Co do tych info "i" to ew przesuniecie w prawo albo na gorze zakladka z informacjami.


ew jeszcze propozycja z zakładkami (Propozycja2)
Załączniki
Propozycja2.jpg
Propozycja2.jpg (122.04 KiB) Przejrzano 867 razy
Propozycja.jpg
Propozycja.jpg (108.07 KiB) Przejrzano 869 razy
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 294
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

Blokada wyl. też jestem za. Raz przypadkiem mówiąc do asystenta turn off studio wyłączył wszystko łącznie z gniazdami a zwykle wyłączał tylko oświetlenie. Taka blokada że trzeba potwierdzić np. Po upływie 3 sekund. I automatycznie w Cloud by blokowalo opcje wyłączenia przez inne systemy. Wiem można usunąć urządzenie np HA ale często same się nowe dodają .
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1252
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice
Kontakt:

Z tego co na już przychodzi mi do głowy to:
- Brakuje opcji możliwości sortowania lokalizacji
- Profile też bardzo przydatna opcja
- Przy ściemniaczach podwójne przesunięcie, żeby załączanie odbywało się jak zwykła żarówka, a po drugim przesunięciu dopiero ustawienia

:mrgreen:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
jaku2k
Posty: 462
Rejestracja: ndz maja 24, 2020 8:40 pm
Kontakt:

Propozycja:
-wyświetlanie adresu IP nowododanego urządzenia w kreatorze na ekranie podsumowującym
Pozdrawiam
Jakub
emg
Posty: 54
Rejestracja: sob sty 04, 2020 2:56 pm
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

a może taka duperela jak możliwość dodania/ustawiania dzwięku po wciśnięciu włącz/wyłącz/otwórz/zamknij
........._____.........______........______.........

supla: zamel x 2, shelly x 16 ,mk x 4, wemos x 4, ds18b20 x 6, sonoff x 1
konkurencja: były 4 blebox zostały 2, tuya x 1, nuki
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1822
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pzygmunt pisze: śr paź 13, 2021 5:22 pm Tą wersję udostępnimy Wam już za kilka dni. Kolejny krok to będzie wprowadzenie profili co już też
jest prawie gotowe.

Chętnych do pomocy w testowaniu zapraszam do obserwowania tego wątku.
07.11 21r
Im urządzenie jest prostsze tym dłużej i lepiej działa.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12844
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Android”