Wygląd aplikacji a funkcjonalność

User avatar
michael
Posts: 917
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Wed Dec 05, 2018 8:42 am

vajera wrote:
Wed Dec 05, 2018 8:39 am
czujnik opuszczenia klapy...hit dla wszystkich Pań :lol:
Zrabialne :lol: i to nawet z powiadomieniami :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
User avatar
fracz
Posts: 1530
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Wed Dec 05, 2018 8:58 am

@michael, i znowu czekam na filmik :lol:
Jerry91122
Posts: 44
Joined: Thu Oct 18, 2018 5:05 pm

Mon Dec 17, 2018 3:53 pm

miałem chwilę i tak na szybko z jakiegoś screena przygotowałem ciemny motyw. Co sądzicie? do oprogramowania chyba nie specjalnie trudne?Mogłoby się uruchamiać pod wpływem czujnika światła tak jak mapa google https://tinypic.pl/3opfnkh3sklm
W domku: sonoff, ROW-01, SRW-03, Supla Gate, ROW-07
byniom
Posts: 324
Joined: Sat Jan 07, 2017 1:17 pm

Tue Dec 18, 2018 6:16 am

Mnie taki ciemny by odpowiadał bo jak jadę samochodem wieczorem i mam telefon w uchwycie na szybie to daje po oczach jak jest supla włączona.
User avatar
dawidd
Posts: 425
Joined: Tue Dec 19, 2017 12:45 pm

Tue Dec 18, 2018 7:12 am

ciekawy, przydatny pomysł z ciemnym tłem. Jeszcze obracana aplikacja tez by się przydała
szymon
Posts: 73
Joined: Tue Jun 13, 2017 11:04 am

Wed Jan 09, 2019 3:02 pm

koledzy co zrobić by najpierw w lokalizacji wyświetlały się termometry a potem przyciski ?
User avatar
Vallhalen
Posts: 125
Joined: Mon Dec 10, 2018 9:25 am
Location: Rumia
Contact:

Thu Jan 10, 2019 8:30 pm

Przyszedlem tu bo mialem na celu powiedziec, ze przesuniecie i klikniecie jest zle i ze wystarczyloby samo przesuniecie skrajnie w bok. ALE doszedlem do wniosku czytajac caly watek, ze: 1. ciemny motyw 2. W kwestii przesuniecia i klikniecia najlepiej chyba byloby nadac mozliwosc ustawienia "poziomu bezpieczenstwa" i tak zarowki moglyby dostac poziom bezpieczenstwa "niski" gdzie wystarczyloby tylko przesuniecie (lub wrecz klikniecie w ikone zarowki), zeby je wlaczyc i wylaczyc a np bramy dostalyby poziom bezpieczenstwa wysoki gdzie interface bylby taki jak teraz czyli przesuniecie + klik. co myslicie?
Zawsze pozytywny :)
Trochę Shelly + Supla + Tradfri z Ikea z żarówkami + google home.
User avatar
Lucas
Posts: 381
Joined: Mon Jul 31, 2017 7:11 am
Location: Chrzanów

Mon Jan 21, 2019 2:02 pm

Vallhalen wrote:
Thu Jan 10, 2019 8:30 pm
Przyszedlem tu bo mialem na celu powiedziec, ze przesuniecie i klikniecie jest zle i ze wystarczyloby samo przesuniecie skrajnie w bok. ALE doszedlem do wniosku czytajac caly watek, ze: 1. ciemny motyw 2. W kwestii przesuniecia i klikniecia najlepiej chyba byloby nadac mozliwosc ustawienia "poziomu bezpieczenstwa" i tak zarowki moglyby dostac poziom bezpieczenstwa "niski" gdzie wystarczyloby tylko przesuniecie (lub wrecz klikniecie w ikone zarowki), zeby je wlaczyc i wylaczyc a np bramy dostalyby poziom bezpieczenstwa wysoki gdzie interface bylby taki jak teraz czyli przesuniecie + klik. co myslicie?
Osobiście możliwość samego klikania na zasadzie kafelków widziałbym w aplikacji dostosowanej typowo dla tabletów, np. do powieszenia na ścianę. W aplikacji mobilnej przekonałem się nie raz, ze przesunięcie i kliknięcie nie jest takie złe - nie można nic włączyć przypadkowo. Gdyby było samo kliknięcie, to obawiałbym się o przypadkowe kliknięcie nawet przy przesuwaniu listy.
Przemek wrzucił jeszcze wersję aplikacji, gdzie po naciśnięciu nie chowa się przycisk - przydatne przy sofcie gate.
Uważam, że obecnie to się sprawdza, ale wiadomo każdy ma inne odczucia i potrzeby.
User avatar
lesny8
Posts: 683
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Thu Jan 24, 2019 11:52 pm

szymon wrote:
Wed Jan 09, 2019 3:02 pm
koledzy co zrobić by najpierw w lokalizacji wyświetlały się termometry a potem przyciski ?
Banalnym sposobem jaki stosuje to nadanie termometrowi podpisu w Cloud poprzedzając go spacją, kropką itd.
Najlepsza spacja, bo jej nie widać :mrgreen:

Nie do końca świadomy dlaczego tak się dzieje, ale zaciekawiony, przeprowadziłem szybkie testy i wyszło mi, że sortowanie odbywa się wg. kolejności umieszczenia znaków w tabeli ASCII. Jak zapodasz przed podpisem kanału np. ~ to tak podpisany kanał wyląduje na końcu listy w lokalizacji.
Image
User avatar
Lector
Posts: 451
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Tue Jan 29, 2019 9:13 am

A jest jakiś wpływ na samą metodę sortowania?
Głupio wygląda ze Łazienka jest u mnie na końcu :p a nie po L.

W PHP są różne formy sortowania i idzie to zrobić, nie wiem jak tu.
Post Reply