Wygląd aplikacji a funkcjonalność

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sie 13, 2018 9:17 pm

Wszelkie uwagi miłe widziane choć nie wporwadzalismy nic ostatnio co mogłoby mieć wpływ na „mulenie”. Dlatego tym bardziej jak coś się dzieje to proszę pisać.
Awatar użytkownika
Charly
Posty: 26
Rejestracja: śr mar 23, 2016 6:45 pm

pn sie 13, 2018 9:29 pm

To jak mówię jest już (nie ostatnio) od tej wersji co zostały wprowadzone te kolorki, ale właśnie ostatnio były jakieś tam drobne usprawnienia i myślałem że to wyleczą i nie pisałem.
P.S. W tej apce co zapodałeś dalej się chowają te przyciski od bramy wjazdowej i furtki.
Dzięki !
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn sie 13, 2018 9:34 pm

Sprawdze jutro i podeśle właściwą.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1042
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn sie 13, 2018 11:33 pm

Charly pisze:
ndz sie 12, 2018 10:25 pm
A no po to aby wpuścić pieska.
No i fajnie. Byłem ciekawy i się dowiedziałem.
Ja w centrali mam autozamykanie po określonym czasie i jak nikt nie przetnie obwodu fotokomórki zawieszonej na słupku 50cm nad ziemią, to brama sama się zamknie. Popatrz w instrukcję od swojej, może da radę doposażyć w fotokomórki jeśli ich nie masz i ustawić taką opcję.
Masz pieska nie wiem jaki wysoki, ale jak wraca z baletów to raczej mu nie spieszno z powrotem i pewnie sobie by poczekał aż brama się sama zamknie.
Jakbym miał psa i nawet by mi zahaczył wiązkę ogonem i zatrzymał bramę w połowie lub na końcu to by mi przyszło powiadomienie z opcją zamknięcia(suplascripts +automate), tymczasem psa nie mam a teściową, co nagminnie mi bramę zostawia otwartą, to mi się taka opcja powiadomień przydaje :)
Charly pisze:
ndz sie 12, 2018 10:25 pm
Chowanie się przycisków ma sens w przypadku przycisków bistabilnych, czyli wyłącznik światła czy wyłącznik zasilania
Hmm... no to jak mam łączniki do świateł monostabilne, to jak by miały zachowywać się przyciski w aplikacji do tak skonfigurowanych kanałów? Nie odpowiadaj... pytam retorycznie.
Charly pisze:
ndz sie 12, 2018 10:25 pm
No właśnie, ale dalej pozostaje dostępny pod palcem, a nie schowany pod pilotem lub w kieszeni, rozumiesz to ?
Przecież to jest chyba proste do pojęcia ?
Pod poilotem?? Właśnie nie bardzo, ale dajmy już temu spokój. Jest do pobrania wersja bez chowania przycisku, jak nie dziś to jutro, kto będzie chciał to skorzysta.
Przemek zapowiedział możliwość konfiguracji w ustawieniach aplikacji - "zwijaj/nie zwijaj" - więc przy następnych wersjach będzie można sobie wybrać. Jak nie będzie Ci coś pasować, to zawsze możesz wrócisz do starszej wersji kosztem nowych funkcjonalności.
Charly pisze:
pn sie 13, 2018 8:35 pm
Nie chodzi o to żeby się od razu gniewać, ale przedstawić swoje racje poparte faktami, a jak Ci proszący to motywowali?
Mnie opcja chowanego przycisku bardzo się podoba, bo miałem nie jednokrotnie sytuację podwójnego wciśnięcia przycisku i uruchomienia otwórz i od razu zamknij, a jadąc autem i zbliżając się do domu, nie mam czasu na zastanawianie się i patrzenie w ekran. Kiedyś miałem jedną krańcówkę teraz mam dwie, co nieco zmieniło postać rzeczy. Nie mniej jednak uruchamiam apke, przesuwam, klikam, po chwili zerkam i widzę zwinięty przycisk, i ikonę(50%) albo brama otwarta, i z rozpędu wjeżdżam na podwórko, i do garażu ;) taki fakt.
Charly pisze:
pn sie 13, 2018 9:08 pm
Korzystam z tej Supli gdzieś jak pamiętam chyba od lutego 2016 i czy coś się żaliłem, dałem 5 gwiazdek bo chodziło świetnie, ale teraz zwracam uwagę że coś idzie ku niedobremu i to począwszy od tej aktualizacji nie pamiętam wersji, co zostały wprowadzone kolory do termometrów i świateł samochodu. Pomijając już te chowanie przycisków, ale aplikacja zaczęła mulić telefon. Ale szczegóły to nie wiem, może w innym wątku?
W skrócie jak się chowie do traya poprzez naciśnięcie klawisz back i ponownym jej uruchomieniu, a następnie ponownie klawisz back, muli telefon. Wcześniejsze wersje na to nie cierpiały.
Dlatego alarmuje by Supla nie skończyła tak jak nie jedna dobrze zapowiadająca się aplikacja, a co jedna aktualizacja to większa klapa, a tego by nikt z nas ceniących sobie ten projekt chyba nie chciał.
Ja nie zauważyłem, żeby mi muliło telefon a ten sam model mam od początku użytkowania i jestem odmiennego zdania co do kierunku rozwoju aplikacji i całego projektu.
Przemek jest takim twórcą systemu, który słucha głosu jego użytkowników. Wszystkie usłyszane pomysły filtruje przez swoje doświadczenie i w zależności od tego ile wolnych zasobów czasu posiada, wdraża te dobre pomysły, co nie jednokrotnie nam już udowodnił.
Wyluzuj zatem @Charly i nie wylewaj już tej goryczy, a kiedyś  będziesz miał w ustawieniach opcję, której pragniesz, a tymczasem masz do pobrania starą wersję. Jeśli faktycznie to nie ta, o którą Ci chodziło, to jutro Przemek odgrzebie Ci właściwą.
Peace Bro

P.S.
Projekt jest otwarty co oznacza, że zawsze możemy sobie źródła skompilować sami wprowadzając pożądane zmiany... @michael Ci potwierdzi.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1090
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

wt sie 14, 2018 5:21 am

pzygmunt pisze:
pn sie 13, 2018 9:34 pm
P.S.
Projekt jest otwarty co oznacza, że zawsze możemy sobie źródła skompilować sami wprowadzając pożądane zmiany... @michael Ci potwierdzi.
Potwierdzam ;)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7974
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt sie 14, 2018 10:56 am

Poniżej link do sprawdzonej wersji, która nie chowa przycisków.
https://drive.google.com/open?id=17B19w ... asI93z0P7N
Awatar użytkownika
Charly
Posty: 26
Rejestracja: śr mar 23, 2016 6:45 pm

wt sie 14, 2018 9:03 pm

Ta wersja działa O.K.
Dziękuję bardzo.
Zainstalowałem już dzieciom i wnukom (pogubiły albo popsuły piloty a phony mają zawsze przy sobie).
Ja sam używam aplikacji którą sobie sam zrobiłem, bo brakowało mi w Supli termostatu, ale to pokażę w nowym wątku w Projektach Użytkowników i tam zapraszam tego kolegę lesny8 żeby tu już nie zaśmiecać.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1090
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

śr gru 05, 2018 8:06 am

Dzisiaj przyśniło mi się coś takiego :)
Skoro już będzie możliwość dodawania customowych ikon, to może w tłach lokalizacji dać możliwość dodawania zdjęć pomieszczeń? :D
Załączniki
zdjecia_w_tle_supla.jpg
zdjecia_w_tle_supla.jpg (113.94 KiB) Przejrzano 1132 razy
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr gru 05, 2018 8:36 am

No to pojechałeś... ;)
Ale sedes z podniesioną klapą wygląda lepiej :lol:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

śr gru 05, 2018 8:39 am

slawek pisze:
śr gru 05, 2018 8:36 am
No to pojechałeś... ;)
Ale sedes z podniesioną klapą wygląda lepiej :lol:
czujnik opuszczenia klapy...hit dla wszystkich Pań :lol:
ODPOWIEDZ