Strona 12 z 16

Re: v1.6 BETA

: śr paź 04, 2017 9:11 pm
autor: pzygmunt
Espablo pisze:
śr paź 04, 2017 8:46 pm
To jednaj nie to.
Przyczyna będzie inna.
Aplikacja łączy sie z Access Pointem (ESP) otwiera stronę 192.168.4.1 i uzupełnia dane.

Jak idzie manualnie to musi być inna przyczyna.
Potrzebuję logi z Android Studio

Re: v1.6 BETA

: śr paź 04, 2017 9:55 pm
autor: Espablo
Proszę bardzo. Dzisiaj ściągnięte najnowsze źródła z githuba. Po ostatnich doświadczeniach, tym razem program uruchomił się na moim S5 bez problemów. Logi z nieudanej próby dodania nowego urządzenia w załączniku.
GalaxyS5.rar
(1.27 KiB) Pobrany 117 razy
Poniżej druga próba. Tym razem pozytywna, ale wcześniej połączyłem się z modułem manualnie. Logi od momentu nawiązania połączenia.
galaxyS5_2.rar
(2.9 KiB) Pobrany 131 razy

Re: v1.6 BETA

: czw paź 05, 2017 5:35 pm
autor: pzygmunt
Możecie sprawdzić czy taki komunikat jak w załączniku nadal się Wam pojawia ?

https://drive.google.com/open?id=0B3DJS ... jNmdm9lUms

Re: v1.6 BETA

: czw paź 05, 2017 7:16 pm
autor: Espablo
U mnie bez zmian

Re: v1.6 BETA

: pt paź 06, 2017 10:05 am
autor: pzygmunt
@Espablo możemy podziałać przez TeamViewera ?

Re: v1.6 BETA

: pt paź 06, 2017 11:45 am
autor: Espablo
od 20.00 będę dostępny na kompie.

Re: v1.6 BETA

: sob paź 07, 2017 2:41 pm
autor: pzygmunt
@Espablo masz może teraz chwilę ?

Re: v1.6 BETA

: sob paź 07, 2017 7:04 pm
autor: slawek
Dodawanie urządzeń z użyciem maila u mnie działa, natomiast po dodaniu urządzenia w smartfonie nie zawsze, ale bardzo często ustawia się adres IP dla sieci wifi na 192.168.4.1 i wymaga ręcznej interwencji.

Re: v1.6 BETA

: ndz paź 08, 2017 10:01 am
autor: Espablo
pzygmunt pisze:
sob paź 07, 2017 2:41 pm
@Espablo masz może teraz chwilę ?
W poniedziałek jestem dostępny cały dzień od rana.
slawek pisze:
sob paź 07, 2017 7:04 pm
...wymaga ręcznej interwencji.
Co to znaczy?

Re: v1.6 BETA

: ndz paź 08, 2017 10:40 am
autor: slawek
Po prostu zamiast adresu IP nadanego z DHCP routera zostaje mi w smartfonie adres 192.168.4.1 skutkiem czego wywala mnie z neta... i muszę się na nowo zalogować do wifi. Nazwa sieci pozostaje moja - adres - IP dodawanej płytki. I nie za każdym razem... możliwe, że była to wina dodatkowego AP pomiędzy routerem a smartfonem. Teraz go wyeliminowałem, po nowych testach dam znać