v1.6 BETA

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt wrz 26, 2017 4:37 pm

Niestety, H801 choć wykrywa i chyba(?) konfiguruje, to nie dodaje do clouda... Piszę - chyba - bo znika mi sieć SUPLA, ale np. nie mogę przejść ponownie w tryb AP... a w cloud też jej nie ma.
Po "ręcznym" skonfigurowaniu też nie dodaje, po ponownym zalogowaniu do urządzenia mam w LAST STATE:Domain not found.
Testuję resztę...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9151
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 3:54 pm

@Espablo możesz pobrać najnowsze repozytorium i jeszcze raz przetestować rs_module ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1554
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 7:55 pm

Po wielkich bojach i przepychankach z moją młodszą córką - pożyczyła mi swojego smartfona z androidem (starsza córka ma iphona :roll: ) mam już pewne efekty:
córkki tel - Android5.1/1.6 / 7 - wszystko DZIALA :D
tablet - Android4.2.2/1.6 / 7 - nie działa
galaxy S5 - Android6.0.1/1.6 / 7 - nie działa

Testowałem na wifisocket
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9151
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 8:00 pm

Tam gdzie nie działa.... jakiś komunikat ?
Zybi
Posty: 1467
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr wrz 27, 2017 8:01 pm

Smartfon Redmi Note 4 - Android 7.0
v2.5.2 RS module - u mnie wszystko działa poza tym, że na cloudzie nie mogę skojarzyć ze sobą kanałów czujnika i przekaźnika.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1554
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 8:05 pm

pzygmunt pisze:
śr wrz 27, 2017 8:00 pm
Tam gdzie nie działa.... jakiś komunikat ?
przekroczony czas oczekiwania na nawiązanie połączenia z urządzeniem wykonawczym
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9151
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 9:57 pm

Manualnie można skonfigurować esp ze smartfonów gdzie w automacie jest problem ?
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1554
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 10:31 pm

pzygmunt pisze:
śr wrz 27, 2017 9:57 pm
Manualnie można skonfigurować esp ze smartfonów gdzie w automacie jest problem ?
Tak, nie ma problemu.
Instalując apkę na tel. córki pytał się mnie o uprawnienia. Instalując u mnie na S5 miałem taki napis
Screenshot_2017-09-28-00-17-00.png
Screenshot_2017-09-28-00-17-00.png (69.05 KiB) Przejrzano 1618 razy
dopiero jak chciałem uruchomić dodawanie modułów to pytał mnie o uprawnienia.
Może to u mnie z tel. jest coś nie tak. S5 mam na oryginanym (nie rotowanym) androidzie.
Załączniki
Screenshot_2017-09-28-00-18-25.png
Screenshot_2017-09-28-00-18-25.png (118.02 KiB) Przejrzano 1618 razy
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2234
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr wrz 27, 2017 10:42 pm

Ja miałem dokładnie takie same screeny odnośnie uprawnień jak wrzucił @Espablo, android 7.0 zrootowany custom (HTC M9 rom ICE 5.5.7), no i w wersji 2.5.2 dodałem już rolety i 2 własne płytki (na razie 3 softy-resztę poflaszuję i sprawdzę jutro...) - ogólnie - zaczęło działać ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9151
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 27, 2017 10:45 pm

To prawidłowy komunikat. W Antku >= 6.0 pyta o uprawnienia w trakcie działania aplikacji.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Android”