v1.6 BETA

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

wt paź 03, 2017 6:10 pm

DZIAŁA!!! :D Testowałem na firmware 2.5.2 (nie ma nowszego na github)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
byniom
Posty: 377
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

wt paź 03, 2017 6:39 pm

jednak po paru uruchomieniach stwierdzam że strasznie długo się uruchamia. Starsze wersje odpalają się od razu a ta niestety długo .
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt paź 03, 2017 7:16 pm

U mnie działa bezproblemowo zarówno z urządzeniami wcześniej zarejestrowanymi na Cloudzie jak z nowo dodanymi tą wersją. Testowałem na v2.5.2.
Pozostała jednak poprzednia ułomność, którą opisywałem zarządzania funkcjami kanałów na Cloudzie ze smartfona.

Z własnym serwerem V2.0.2 też działa.

EDIT - jednak z własnym serwerem dłużej się uruchamia.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 03, 2017 8:24 pm

byniom pisze:
wt paź 03, 2017 6:39 pm
jednak po paru uruchomieniach stwierdzam że strasznie długo się uruchamia. Starsze wersje odpalają się od razu a ta niestety długo .
Uruchamia czy łączy ?
Jaki Android? Jaki sprzęt?
byniom
Posty: 377
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

wt paź 03, 2017 8:28 pm

Uruchamia się tylko że długo się łączy , serwer na raspberry a android 4.1.2 . Jutro sprawdze nowszy telefon z Androidem 5.0
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 03, 2017 8:32 pm

Pierwsze połączenie ze starszą wersją serwera będzie dużo wolniejsze. Kolejne bedą ok. Chyba, że zmienisz ustawienia to znowu pierwsze nawiązanie połączenia będzie wolniejsze.
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt paź 03, 2017 8:34 pm

U mnie jest to etap łączenia nawet przy każdym odblokowaniu ekranu.
Android 7.0
Xiaomi Redmi Note 4
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 03, 2017 8:37 pm

Hmm. To dłuższe łączenie jest na prawdę dłuższe niż zwykle.
Zybi
Posty: 1415
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

wt paź 03, 2017 8:41 pm

dużo dłuższe - ok 5s
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7413
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 03, 2017 8:46 pm

Sprawdzę to jeszcze bo taka sytuacja powinna wystąpić tylko raz po zmianie ustawień.

Jutro to zweryfikuję.
ODPOWIEDZ