Licznik energii elekrycznej

cino111
Posts: 629
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Mon Apr 22, 2019 7:01 am

wojtas567 wrote:
Fri Mar 22, 2019 4:34 pm
kssawery wrote:
Fri Mar 22, 2019 1:39 pm

No i dotarło do mnie, że skoro ZE ma co 15 minut odczyt z mojego licznika to dlaczego mi tego nie udostępnią? Nie musiałbym ameryki odkrywać, a oni stresować się co do licznika przypinam.
Udostępniają, tylko nie wszystkie liczniki jeszcze mają tą opcję. W Olsztynie ZE ogłaszał się, że mają najnowsze liczniki właśnie z tą opcją monitorowania samemu odczytów wystarczy tylko zalogować się na koncie nawet jest do tego aplikacja którą się z pina z kontem.
Obdzwoniłem chyba z 10 osób nikt nie wiedział o czym mówię w końcu ktoś mi odpowiedział, że to dopiero wchodzi a w rejonie to jest dopiero kilkanaście zamontowanych tych liczników. Ja do nich mówię o to jest szansa, że się załapałem bo właśnie mi wymienialiście tydzień temu :). No niestety okazało się, że jeszcze załapałem się na stare :(.
Last edited by cino111 on Tue Apr 23, 2019 6:45 am, edited 3 times in total.
andrzejano
Posts: 248
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Mon Apr 22, 2019 10:36 am

Proszę kogoś o soft do sonoff basic licznika impulsów z parametrami wgrania.
User avatar
o_rany
Posts: 196
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Mon Apr 22, 2019 9:53 pm

viewtopic.php?f=17&t=3981&start=20 - w tym wątku wszystko znajdziesz.
Tematow o liczniku zrobilo sie tyle w roznych miejscach ze faktycznie mozna sie pogubic....
User avatar
Demolkaa
Posts: 159
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Sat Sep 28, 2019 8:49 pm

Zainstalowalem gniazdko z pomiarem energi i zauwazylem ze nachodza sie cyfry fazy 2 na 3
Attachments
Screenshot_2019-09-27-14-10-23-387_org.supla.android.png
Screenshot_2019-09-27-14-10-23-387_org.supla.android.png (162.8 KiB) Viewed 179 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6630
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sat Sep 28, 2019 9:13 pm

Dlatego, że obie fazy 2 i 3 mają 0
User avatar
slawek
Posts: 2209
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sat Sep 28, 2019 9:43 pm

Demolkaa wrote:
Sat Sep 28, 2019 8:49 pm
Zainstalowalem gniazdko z pomiarem energi i zauwazylem ze nachodza sie cyfry fazy 2 na 3
Jakiś drogi ten twój prąd... :shock:
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 415
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Sep 29, 2019 5:57 am

Może @Demolkaa zna już przyszłoroczne stawki :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
Demolkaa
Posts: 159
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Sun Sep 29, 2019 10:23 am

slawek wrote:
Sat Sep 28, 2019 9:43 pm
Demolkaa wrote:
Sat Sep 28, 2019 8:49 pm
Zainstalowalem gniazdko z pomiarem energi i zauwazylem ze nachodza sie cyfry fazy 2 na 3
Jakiś drogi ten twój prąd... :shock:
Stawke mam wpisana 5,50 za 1kilowat
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 415
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Sun Sep 29, 2019 11:49 am

Trochę przesadziłeś :lol:
Powinieneś wpisać 0,55 zł za 1kWh.

Tu masz obowiązujące stawki u różnych operatorów: https://zaradnyfinansowo.pl/ceny-pradu/
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
klew
Posts: 64
Joined: Thu Jun 27, 2019 12:16 pm

Fri Oct 04, 2019 7:15 am

Trafiłem na jakiś drobny błąd w aplikacji na Androida. Nie wyświetla mi się na wykresie wartość 0,1 kWh z licznika. Słupek powinien być po lewej stronie.
Screenshot_20191004-090701.png
Screenshot_20191004-090701.png (113.92 KiB) Viewed 54 times


Podobnie mam na drugim liczniku nabite 0,3 kWh. Tutaj powinno być najpierw 0,1 kWh, a w następnym timestamp powinno pojawić się 0,2 kWh. Tą drugą wartość widać, a pierwszego 0,1 kWh nie.
Screenshot_20191004-091210.png
Screenshot_20191004-091210.png (117.78 KiB) Viewed 54 times
Post Reply