Licznik energii elekrycznej

MMarcin
Posty: 97
Rejestracja: pt wrz 08, 2017 6:38 am

pn lip 30, 2018 6:34 am

Mam podlicznik F&F z RS485 więc czekam z niecierpliwością.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 22, 2018 12:04 pm

Trochę screen-ów z eksperymentów z wykresami.
Załączniki
em1.png
em1.png (97.04 KiB) Przejrzano 3200 razy
em2.png
em2.png (96.62 KiB) Przejrzano 3200 razy
em3.png
em3.png (100.99 KiB) Przejrzano 3200 razy
em4.png
em4.png (98.4 KiB) Przejrzano 3200 razy
em5.png
em5.png (99.98 KiB) Przejrzano 3200 razy
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 913
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr sie 22, 2018 1:28 pm

Jak to ma działać?? To będzie jakiś soft na dostępne sonoffy np?? Czy podłączyć to będzie trzeba jakoś pod licznik główny?? Czy może będzie liczyć energię pobraną przez sprzęt pod który będzie podłączone?? Mam u siebie instalację fotowoltaiczną czy będzie to liczyć energię zużytą, pobraną i oddaną??
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 22, 2018 2:25 pm

PuteR pisze:
śr sie 22, 2018 1:28 pm
Jak to ma działać?? To będzie jakiś soft na dostępne sonoffy np?? Czy podłączyć to będzie trzeba jakoś pod licznik główny?? Czy może będzie liczyć energię pobraną przez sprzęt pod który będzie podłączone?? Mam u siebie instalację fotowoltaiczną czy będzie to liczyć energię zużytą, pobraną i oddaną??
Finalnie będzie działać w zależności od użytego sprzętu.
Będą urządzenia, które będziesz mógł podłączyć pod "licznik główny" oraz bezpośrednio pod urządzenia.
W zależności od sprzętu może liczyć "wszystko".
Pod Sonoff-y możliwe, że też coś napiszę.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr sie 22, 2018 4:18 pm

pzygmunt pisze:
śr sie 22, 2018 2:25 pm
W zależności od sprzętu może liczyć "wszystko".
A możesz zdradzić o jakim sprzęcie mówisz, czy to są urządzenia przez Was produkowane czy gdzieś można kupić gotowe na rynku :?:
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 22, 2018 4:34 pm

wojtas567 pisze:
śr sie 22, 2018 4:18 pm
pzygmunt pisze:
śr sie 22, 2018 2:25 pm
W zależności od sprzętu może liczyć "wszystko".
A możesz zdradzić o jakim sprzęcie mówisz, czy to są urządzenia przez Was produkowane czy gdzieś można kupić gotowe na rynku :?:
My nie produkujemy urządzeń. W odpowiednim czasie pojawi się więcej info.
Duch__
Posty: 755
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr sie 22, 2018 6:08 pm

pzygmunt pisze:
śr sie 22, 2018 12:04 pm
Trochę screen-ów z eksperymentów z wykresami.
Zakład energetyczny powinien was ścigać za nierownomierne obciazenie faz 😀
8x SRW-01, 2x ROW-02, SUPLA TOUCH DL, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 CWU, AIRLY
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 913
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr sie 22, 2018 6:08 pm

Ok w takim razie czekam z niecierpliwością 😀
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9617
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sie 22, 2018 6:16 pm

Duch__ pisze:
śr sie 22, 2018 6:08 pm
pzygmunt pisze:
śr sie 22, 2018 12:04 pm
Trochę screen-ów z eksperymentów z wykresami.
Zakład energetyczny powinien was ścigać za nierownomierne obciazenie faz 😀
Jedna z jednego biurka jest tylko podłączona do licznika testowanego na pająku ;)
(pierwszy screen jest trochę oszukany w związku z tym ponieważ dla zobrazowania podzieliłem dane z jednej fazy pomiędzy pozostałymi)
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

śr sie 22, 2018 7:50 pm

Kurczę już oczami wyobraźni widze cenę za ten licznik 🙃
ODPOWIEDZ

Wróć do „Android”