Zwijanie lokalizacji

PuteR
Posts: 518
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Tue Sep 25, 2018 10:32 am

wojtas567 wrote:
Tue Sep 25, 2018 9:58 am
Same termometry możesz sobie przenieść do innej lokalizacji.
Ok, ale tak żeby były w dwóch lokalizacjach się nie da??
User avatar
wojtas567
Posts: 1612
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Sep 25, 2018 10:40 am

PuteR wrote:
Tue Sep 25, 2018 10:32 am
Ok, ale tak żeby były w dwóch lokalizacjach się nie da??
Z tego co mi wiadomo to chyba nie ma jeszcze takiej możliwości.
Pozdrawiam
Wojtek
Gucio2607.
Posts: 379
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Sep 25, 2018 11:40 am

Jakby jeszcze można by było jakoś wszystko na raz zwinąć i rozwinąć...tak wiem przeginam😋
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
wsosniak
Posts: 272
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Tue Sep 25, 2018 11:49 am

koziolek90 wrote:
Tue Sep 25, 2018 8:50 am
Tutaj zrobiłem wersję ze zwijanymi lokalizacjami. Podesłałem już to rozwiązanie do pzygmunt.
https://github.com/koziolek90/supla-android

Jeśli ktoś chce przetestować, tutaj jest apk oparte o wersję 2.2.2 którą można zainstalować "obok" oficjalnej apki.
https://drive.google.com/open?id=1fQnQh ... xSkX0a_qgp
Świetnie działa - jak dla mnie to o to chodziło. Prośba do pzygmunt aby uwzględnić to może przy najbliższej aktualizacji oficjalnej wersji (jeśli oczywiście się da:) )
Last edited by wsosniak on Tue Sep 25, 2018 11:52 am, edited 1 time in total.
User avatar
michael
Posts: 856
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Sep 25, 2018 11:49 am

Docelowo przy takiej zwiniętej lokalizacji widziałbym jeszcze coś w rodzaju pasków takich jak w przypadku grup.
Czasami jest potrzeba na szybko sprawdzić czy wszystko jest wyłączone, a przy zwiniętych lokalizacjach to będzie inaczej masakra :)

Ogólnie fajne rozwiązanie, ale pociąga za sobą kolejne potrzeby :D
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
wsosniak
Posts: 272
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Tue Sep 25, 2018 11:59 am

michael wrote:
Tue Sep 25, 2018 11:49 am
Docelowo przy takiej zwiniętej lokalizacji widziałbym jeszcze coś w rodzaju pasków takich jak w przypadku grup.
Czasami jest potrzeba na szybko sprawdzić czy wszystko jest wyłączone, a przy zwiniętych lokalizacjach to będzie inaczej masakra :)

Ogólnie fajne rozwiązanie, ale pociąga za sobą kolejne potrzeby :D
Dopóki w danej lokalizacji są urządzenia tego samego typu to ok , ale jak masz np lokalizację GARAZ a w niej : rolete, czujnik temp, wyłącznik światła, otwacie bramy .... to jak byś to chciał widzieć ? trudny temat... :)

Jeszcze jeden komentarz do tej wersji zwijanych lokalizacji 2.2.2-beta : bardzo podoba mi sie to (może nie wszystkim to pasuje) że jak zamykam aplikacje i mam np : rozwiniete dwie lokalizacje a reszta jest zwinietych , to po ponownym uruchomieniu aplikacji pokazuje mi ten sam stan co przy zamknieciu - byłem pewien ze wsyztskie domyślnie będę zwinięte a tu taka miła niespodzianka - jak dla mnie super :)
User avatar
michael
Posts: 856
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Sep 25, 2018 12:11 pm

wsosniak wrote:
Tue Sep 25, 2018 11:59 am
Dopóki w danej lokalizacji są urządzenia tego samego typu to ok , ale jak masz np lokalizację GARAZ a w niej : rolete, czujnik temp, wyłącznik światła, otwacie bramy .... to jak byś to chciał widzieć ? trudny temat... :)
Dlatego napisałem
michael wrote:
Tue Sep 25, 2018 11:49 am
widziałbym jeszcze coś w rodzaju pasków takich jak w przypadku grup.
Ogólnie sam nie do końca mam pomysł jakby to mogło wyglądać :lol:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
wsosniak
Posts: 272
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Tue Sep 25, 2018 12:26 pm

jak ktoś ma jakiś pomysł to dawajcie:)

Ale na teraz , myślę że małymi kroczkami do przodu i będzie ok . To co jest zaproponowane w 2.2.2-beta jest super tzn : jeśli ktoś nie chce zwijać, rozwijać i mieć dokładnie taką wersję jaka jest obecnie (czyli oficjalna 2.2.4) to raz rozwinie i już, aplikacja pamięta ostatni stan. CI co potrzebują rozwijać mają to czego chcą.
Gucio2607.
Posts: 379
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Tue Sep 25, 2018 12:33 pm

A może gdyby nacisnąc napis "supla" na gorze ekranu to wyszstko sie zwija albo rozwija?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
User avatar
michael
Posts: 856
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Tue Sep 25, 2018 12:36 pm

Jeszcze naszła mnie taka myśl, że mógłby na górze być dodatkowy pasek z filtrem - coś jak na Cloud:
Pokaż - włączone/wyłączone/termometry/wszystko (najlepiej ikonkami bo mało miejsca zajmują)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
Post Reply