HTC One M9 restartuje sie.

Bernas
Posts: 20
Joined: Tue Jan 29, 2019 9:15 am

Sun Feb 17, 2019 9:44 pm

Witam
Czy ktoś spotkał się z tym problemem, jeżeli tak to jak udało mu się rozwiązać ten problem a mianowicie . Mam zainstalowaną aplikację na HTC One M9 i w momencie włączenia otwierania bramy czy włącznika światła aplikacja się restartuje nieraz udaje się że wciśnięta funkcja zadziała przed restartem a nie raz nie zadziała . Gdy np zacznie się otwierać brama i chciałbym ją zatrzymać w połowie to mi się to raczej nie uda bo zanim aplikacja się uruchomi ponownie to ta się otworzy do końca. Ponowna instalacja aplikacji nie pomogła :(
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Feb 17, 2019 9:49 pm

Też tak mam na M9, ale byłem przekonany, że to wina kilku obok siebie działających aplikacji SUPLA w różnych wersjach... a zauważyłem to jakoś po wprowadzeniu Asystenta Google...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6911
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Feb 17, 2019 9:54 pm

Musiałbym to zdebugować ale do tego potrzebowałbym waszej pomocy czyli:

1. Musiałbym mieć zdalny dostęp do komputera któregoś z Was z zainstalowanym Android Studio (teamviewer)
2. Podłączony do kompa HTC w znaczonym trybem programisty
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Feb 17, 2019 10:08 pm

Jak zainstaluję android studio to się odezwę...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
lesny8
Posts: 805
Joined: Mon Dec 11, 2017 9:43 pm

Sun Feb 17, 2019 10:11 pm

Jaki Android na pokładzie tego HTC One M9 siedzi?
Z ciekawości @Bernas próbowałeś alternatywnych aplikacji czy tylko oficjalnej wersji pobranej ze sklepu?
@slawek a Tobie na wszystkich apkach tak samo się dzieje?
Oczywiście bez zdebugowania to jak wróżenie z fusów więc dobrze by było, żeby któryś z Was zainstalował środowisko, co wcale nie jest trudne, włączenie trybu programisty tym bardziej.
Bernas
Posts: 20
Joined: Tue Jan 29, 2019 9:15 am

Mon Feb 18, 2019 2:33 pm

Mam androida 6.0 . Innych aplikacji nie testowałem powiem szczerze że nawet nie wiedziałem że takowe działające z Supla są .
Jedno co wiem to to że na smartfonie żony tez Htc ale inny model wszystko działa ok.
Wieczorkiem zainstaluje co trzeba i dam znać
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Mon Feb 18, 2019 9:11 pm

Zainstalowałem wczoraj Android Studio, ale dziś apka, a raczej apki działają normalnie... ;) - nie wiem tylko czy to normalne, że np. po odłączeniu modułu jest dalej widoczny jako połączony w cloudzie przez jakieś 15 sek.
Mam własnego clouda na VPS-ie, a z apek mam: oryginalną, supla+, supla RC, supla ꝏ i Nice ;) , próbowałem to samo konto na kilku apkach i albo wszędzie jest źle, albo wszędzie dobrze, więc przypuszczam, że może to sprawa clouda... jeszcze potestuję, spróbuję różne konta (serwery) jak problem wróci, bo specjalnie nie analizowałem, przypadkiem trafiłem na temat @Bernas z tym problemem, więc coś jest na rzeczy.
Android 7.0 custom (ViperOneM9 6.2.0)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Bernas
Posts: 20
Joined: Tue Jan 29, 2019 9:15 am

Sun Feb 24, 2019 10:23 am

Zainstalowałem dzisiaj aplikacje Nice i pojawia się dokładnie ten sam problem ! Chyba nie obejdzie się bez instalacji Android Studio ale z tym programem nie mam żadnego doświadczenia więc bez waszej pomocy sobie raczej nie poradzę :(
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Feb 24, 2019 10:27 am

U mnie problem ustąpił sam... na wszystkich apkach jest OK, nie mam pojęcia co było przyczyną
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
pzygmunt
Posts: 6911
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Feb 24, 2019 12:42 pm

Bernas wrote:
Sun Feb 24, 2019 10:23 am
Zainstalowałem dzisiaj aplikacje Nice i pojawia się dokładnie ten sam problem ! Chyba nie obejdzie się bez instalacji Android Studio ale z tym programem nie mam żadnego doświadczenia więc bez waszej pomocy sobie raczej nie poradzę :(
Jak udostępnisz mi zdalny dostęp do Twojego komputera przez TeamViewer-a to wszystko co potrzeba zainstaluję.
Post Reply