V2.3 opóźnienia...

Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 249
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

sob kwie 06, 2019 8:08 pm

o_rany pisze:
sob kwie 06, 2019 6:36 am
Android 5.02 Galaxy TAB4 teraz działa. Ponowna instalacja, czyszczenia cache i danych w aplikacji pomogło.
Dziewiczy... tylko oficjalna
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 683
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob kwie 06, 2019 8:30 pm

michael pisze:
pt kwie 05, 2019 6:09 am
PuteR pisze:
czw kwie 04, 2019 1:20 pm
michael pisze:
czw kwie 04, 2019 12:33 pm


Działa, tylko musisz mieć wersję Cloud'a 2.3.6
Ooo a ja mam 2.3.2 :] czy jest oficjalna aktualizacja czy trzeba to jakoś samemu przeprowadzać ze źródeł??
Jest na githubie :)
Ok, jak przeprowadzić taką aktualizację?? czy trzeba jakieś pliki na malinie podmienić czy jak?? Bo standardowe komendy nic nie dają??

Kod: Zaznacz cały

git pull
./supla.sh upgrade
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 965
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

sob kwie 06, 2019 8:54 pm

Nie wiem czemu ale Git nie widzi nowszych obrazów dla Cloud i Server-a po mimo ich dostępnosci na Decker Hubie. Ja to zauważyłem przechodząc do wersji Cloud v2.3.5, ale nie szukałem przyczyny. Przełączyłem się wtedy na branch src i wybudowałem swój obraz i tak zostawiłem. Jak chcesz to mogę Ci podrzucić jak to zrobić, ale nie jest to rozwiązanie docelowe dla wszystkich, tylko chwilowe obejście powstalego problemu.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 683
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob kwie 06, 2019 9:33 pm

Pewnie ze chce 😀 zawsze to coś nowego 😀
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

ndz kwie 07, 2019 5:53 am

lesny8 pisze:
sob kwie 06, 2019 8:54 pm
Nie wiem czemu ale Git nie widzi nowszych obrazów dla Cloud i Server-a po mimo ich dostępnosci na Decker Hubie. Ja to zauważyłem przechodząc do wersji Cloud v2.3.5, ale nie szukałem przyczyny. Przełączyłem się wtedy na branch src i wybudowałem swój obraz i tak zostawiłem. Jak chcesz to mogę Ci podrzucić jak to zrobić, ale nie jest to rozwiązanie docelowe dla wszystkich, tylko chwilowe obejście powstalego problemu.
Ja też poproszę.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 748
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

ndz kwie 07, 2019 8:47 am

Nagrałem zachowanie się grup w nowej wersji aplikacji:
https://naforum.blaszczak.pl/SUPLA/New_Supla-Group.mp4

Smartfon: Galaxy S9 (Android 9).
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7634
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz kwie 07, 2019 8:49 am

Jeżeli ktoś miał prywatnego clouda w wersji <v2.3.6 i uruchomił aplikacje na Androida z tego wątku to po aktualizacji clouda trzeba przeinstalować apkę na androidzie dlatego, że ta blednie pobierze ikony ze starego clouda. Inny sposób to wyczyszczenie danych serwera i wprowadzenie ich ponownie aby ikony poprawnie się pobrały.
Awatar użytkownika
QLQ
Posty: 1078
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

pn kwie 08, 2019 7:23 pm

pzygmunt pisze:
sob kwie 06, 2019 7:45 pm
and111 pisze:
sob kwie 06, 2019 7:16 pm
and111 pisze:
czw kwie 04, 2019 7:14 pm
Pobrałem plik z 18:49:

Samsung Galaxy tab 3, android 4.4.2 - nie działa - "aplikacja SUPLA została zatrzymana"
Samsung Galaxy Trend 2 Lite, android 4.4.4 - nie działa - "aplikacja SUPLA została zatrzymana"
U mnie również po ponownej instalacji i czyszczeniu pamięci ruszyło. Działa poprawnie.
Tak gdzie się wywalało czy była tam wcześniej jakaś inna wersja?
Tak u mnie na 2 telach w/W. Na s7 poszło od razu na s5 po czyszczeniu.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7634
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn kwie 08, 2019 7:46 pm

Wcześniej miałeś tam oficjalną czy nieoficjalną ?
djack2017
Posty: 349
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

wt kwie 09, 2019 6:02 am

Jeśli chodzi o licznik impulsów to:
- nazwę kanału ("Podpis") wyświetla prawidłowo
- nie wyświetla zmienionej ikony tylko defaultową
- nie wyświetla wartości zdefiniowanego pola "Jednostka" tylko znak I
- wyświetla liczbę impulsów, a nie wartość przeliczoną zgodnie z przelicznikiem "impulsy/jednostka"
ODPOWIEDZ