V2.3 opóźnienia...

User avatar
o_rany
Posts: 204
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Wed Apr 10, 2019 9:38 pm

W apce są już kWh ale po wejsciu w licznik poprzez slide- "tabula rasa" nic sie nie wyswietla a chyba tam maja byc wykresy, chyba że opcja niedostepna dla impulsowego licznika?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Apr 10, 2019 9:46 pm

Tam będą wykresy i koszty.
djack2017
Posts: 296
Joined: Mon Nov 27, 2017 7:36 am

Thu Apr 11, 2019 9:56 pm

Stan licznika impulsów wyświetla się już prawidłowo:
viewtopic.php?f=42&t=4009&start=20
szym3k
Posts: 124
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Fri Apr 12, 2019 1:28 pm

darius wrote:
Wed Apr 10, 2019 8:00 pm
lesny8 wrote:
Tue Apr 09, 2019 8:24 pm
darius wrote:
Tue Apr 09, 2019 8:00 pm
...
Coś jeszcze trzeba grzebnąć w konfiguracji?
To
Pytanie laika gdzie w dokerowej instalacji znajdę plik supla.cfg?
nie mam katalogu /etc/supla-server
Mi da dokerze ruszyły ikony dopiero po podniesieniu do 2.3.7 na 2.3.6 nie działały, może spróbuj?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 16, 2019 8:37 pm

Wersja z wykresami dla licznika impulsów dostępna na google drive.
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Apr 16, 2019 8:46 pm

Widzę, że i do termometrów też są przygotowane ekrany.
Na razie pusto tam.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 16, 2019 8:47 pm

wojtas567 wrote:
Tue Apr 16, 2019 8:46 pm
Widzę, że i do termometrów też są przygotowane ekrany.
Na razie pusto tam.
Jutro wrzucę.
User avatar
wojtas567
Posts: 1779
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Apr 16, 2019 9:00 pm

To fajnie.
Popraw jeszcze kolory faz
Attachments
Screenshot_20190416-225901_1.png
Screenshot_20190416-225901_1.png (34.71 KiB) Viewed 482 times
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
o_rany
Posts: 204
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec
Contact:

Tue Apr 16, 2019 9:07 pm

Swietne wieści:)
Bedzie jeszcze mozliwosc okreslenia okresu rozliczeniowego i taryf noc/dzien przy G12?

Fajnie gdyby na slupku za dany mesiac byla naniesiona informacja liczbowa (koszt i kwh) a na osiach podane jednostki

Wybieram miesiace (obraz1) a jak klikne na ikonke ze slupkami wychodzi (obraz2)- o co to tam chodzi?
Attachments
Screenshot_20190416-230158_SUPLA.jpg
obraz2
Screenshot_20190416-230158_SUPLA.jpg (185.1 KiB) Viewed 479 times
Screenshot_20190416-230149_SUPLA.jpg
obraz1
Screenshot_20190416-230149_SUPLA.jpg (164.63 KiB) Viewed 479 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6873
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 16, 2019 9:11 pm

Taryf póki co nie ma. Jest tylko jedna stawka. Taryfy Najwcześniej w v2.4.
Co do objawu jaki opisałeś.. to sam nie wiem jeszcze dlatego tak się zadziało. Muszę się temu przyjrzeć. Dotychczas testowałem to tylko na symulatorze.
Post Reply