V2.3 opóźnienia...

Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 252
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

wt kwie 16, 2019 9:20 pm

OK dzieki- powodzenia w walce z bugami:)

Co oznaczaja wartosci np. minutowe- jest to suma zuzycia w okreslonych minutach calego cyklu?
Jaki cykl jest brany pod uwage- od poczatku liczenia czy tez miesieczny, roczny.....

EDIT
Jeszcze mi sie takie cudo znalazlo jak w obrazku. Nagle 19 marca jakbym oddal energie:)
W historii pomiarow sprawdzilem, nie ma wartosci ujemnych.
Załączniki
Screenshot_20190417-144057_SUPLA.jpg
Screenshot_20190417-144057_SUPLA.jpg (207.11 KiB) Przejrzano 1462 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2003
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr kwie 17, 2019 1:55 pm

Tak jeszcze dziś zauważyłem
Załączniki
Screenshot_20190417-155335_1.png
Screenshot_20190417-155335_1.png (66.07 KiB) Przejrzano 1454 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9444
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr kwie 17, 2019 2:00 pm

o_rany pisze:
wt kwie 16, 2019 9:20 pm
Jeszcze mi sie takie cudo znalazlo jak w obrazku. Nagle 19 marca jakbym oddal energie:)
W historii pomiarow sprawdzilem, nie ma wartosci ujemnych.
No nie ma dlatego, że historia zapisuje stan licznika. Wykres odejmuje wartość poprzednią od wartości bieżącej i wyświetla różnicę.
Dodatkowo jak licznik był offline i po kilku godzinach powróci to różnica dzielona jest na dni nieobecności aby nie było dziwnych "pików".
Może zmieniałeś wartość początkową albo resetowałeś licznik. Stąd pojawił się taki minus. Przeglądnij historię albo podaj ID kanału to sprawdzę o co chodzi.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9444
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr kwie 17, 2019 2:01 pm

wojtas567 pisze:
śr kwie 17, 2019 1:55 pm
Tak jeszcze dziś zauważyłem
Tak wiem... efekt lenistwa wczorajszej nocy :/
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 252
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

śr kwie 17, 2019 2:21 pm

pzygmunt pisze:
śr kwie 17, 2019 2:00 pm
o_rany pisze:
wt kwie 16, 2019 9:20 pm
Jeszcze mi sie takie cudo znalazlo jak w obrazku. Nagle 19 marca jakbym oddal energie:)
W historii pomiarow sprawdzilem, nie ma wartosci ujemnych.
No nie ma dlatego, że historia zapisuje stan licznika. Wykres odejmuje wartość poprzednią od wartości bieżącej i wyświetla różnicę.
Dodatkowo jak licznik był offline i po kilku godzinach powróci to różnica dzielona jest na dni nieobecności aby nie było dziwnych "pików".
Może zmieniałeś wartość początkową albo resetowałeś licznik. Stąd pojawił się taki minus. Przeglądnij historię albo podaj ID kanału to sprawdzę o co chodzi.
ID38026 - moglem wtedy zmianiac ilosc imp/kWh (kombinowalem bo nie mozna bylo wysterowac potencjometrem do diody)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9444
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr kwie 17, 2019 4:29 pm

@o_rany
Pomiędzy
2019-03-18 17:06:56 - 2019-03-18 17:16:56 UTC zwiększyłeś ~11 krotnie przelicznik impulsów. Spowodowało to, że stan licznika zmniejszył się również 11 krotnie. Na wykresie wygląda to tak jakbyś oddał energię.
Sugeruję wyczyścić historię pomiarów w cloudzie i nowy wykres już będzie budował się poprawnie.
Awatar użytkownika
o_rany
Posty: 252
Rejestracja: śr lis 14, 2018 5:32 pm
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontaktowanie:

śr kwie 17, 2019 4:37 pm

pzygmunt pisze:
śr kwie 17, 2019 4:29 pm
@o_rany
Pomiędzy
2019-03-18 17:06:56 - 2019-03-18 17:16:56 UTC zwiększyłeś ~11 krotnie przelicznik impulsów. Spowodowało to, że stan licznika zmniejszył się również 11 krotnie. Na wykresie wygląda to tak jakbyś oddał energię.
Sugeruję wyczyścić historię pomiarów w cloudzie i nowy wykres już będzie budował się poprawnie.
Dziekuje.... z czyszczeniem poczekam az wrzucisz zapowiedziany nowy soft pod licznik.
Teraz bede zyl z miłym przeswiadczniem ze jestem producentem energii :)
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1416
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr kwie 17, 2019 7:18 pm

Informacyjnie: w wersji aplikacji pobranej przed chwilą (17-04-2019 21:10) nie występuje już problem znikania ustawionych w cloudzie grup. Dzięki :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
josh
Posty: 23
Rejestracja: pn lis 20, 2017 8:29 am

czw kwie 18, 2019 7:19 am

Potwierdzam, że wyświetlanie grup działa już poprawnie, wersja aplikacji pobrana dzisiaj rano. Zauważyłem jednak, że długie nazwy lokalizacji są obcinanie, tak jak na poniższym załączniku.
Załączniki
Screenshot_20190418-090222.jpg
Screenshot_20190418-090222.jpg (198.93 KiB) Przejrzano 1301 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2003
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw kwie 18, 2019 7:31 am

Jak chcesz mieć całą nazwę to musisz zmniejszyć czcionkę lub interfejs w telefonie
Rozwiązanie alternatywne i lepsze - krótsza nazwa.
Chyba, że Przemek zmniejszy wielkość czcionki.
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Android”