V2.3 opóźnienia...

josh
Posty: 23
Rejestracja: pn lis 20, 2017 8:29 am

czw kwie 18, 2019 7:34 am

Pisałem wcześniej, że grupy wyświetlają się już poprawnie. Było to po zainstalowaniu nowej wersji pobranej dzisiaj rano, kilka prób i działało wszystko ok. Niestety po kilku minutach wystąpił ten sam problem - pusta zakładka, a lokalizacje pojawiają się po kilku, a czasami kilkunastu sek. Dziwna sprawa :shock:
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7971
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 18, 2019 7:34 am

wojtas567 pisze:
czw kwie 18, 2019 7:31 am
Jak chcesz mieć całą nazwę to musisz zmniejszyć czcionkę lub interfejs w telefonie
Rozwiązanie alternatywne i lepsze - krótsza nazwa.
Chyba, że Przemek zmniejszy wielkość czcionki.
Spróbuję dodać jakiś font autoresize.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7971
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 18, 2019 7:37 am

josh pisze:
czw kwie 18, 2019 7:34 am
Pisałem wcześniej, że grupy wyświetlają się już poprawnie. Było to po zainstalowaniu nowej wersji pobranej dzisiaj rano, kilka prób i działało wszystko ok. Niestety po kilku minutach wystąpił ten sam problem - pusta zakładka, a lokalizacje pojawiają się po kilku, a czasami kilkunastu sek. Dziwna sprawa :shock:
Dziwna była dla mnie jak ktoś napisał, że już działa ponieważ nic w temacie się nie zmieniło (czytaj... nie znalazłem przyczyny ponieważ nie udaje mi się zreprodukować objawu u siebie).
josh
Posty: 23
Rejestracja: pn lis 20, 2017 8:29 am

czw kwie 18, 2019 7:43 am

pzygmunt pisze:
czw kwie 18, 2019 7:37 am
josh pisze:
czw kwie 18, 2019 7:34 am
Pisałem wcześniej, że grupy wyświetlają się już poprawnie. Było to po zainstalowaniu nowej wersji pobranej dzisiaj rano, kilka prób i działało wszystko ok. Niestety po kilku minutach wystąpił ten sam problem - pusta zakładka, a lokalizacje pojawiają się po kilku, a czasami kilkunastu sek. Dziwna sprawa :shock:
Dziwna była dla mnie jak ktoś napisał, że już działa ponieważ nic w temacie się nie zmieniło (czytaj... nie znalazłem przyczyny ponieważ nie udaje mi się zreprodukować objawu u siebie).
Nie wiem co jest przyczyną takiego działania, ale w poprzedniej wersji aplikacji nie było takiego przycinania. Spróbuję zainstalować apk na innym sprzęcie i testować.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt kwie 19, 2019 3:58 pm

Własna instancja supla cloud zaktualizowane do 2.3.7, aplikacja na androida 2.3 Alpha a ikonek i tak nie zaciąga. Czy coś jeszcze muszę zrobić??
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pt kwie 19, 2019 8:00 pm

@pzygmunt, Docker automatycznie sobie to ustawia, więc jeśli kolega używa Dockera to to nie to.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1039
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pt kwie 19, 2019 8:13 pm

fracz pisze:
pt kwie 19, 2019 8:00 pm
@pzygmunt, Docker automatycznie sobie to ustawia, więc jeśli kolega używa Dockera to to nie to.
Na początku, kiedy @pzygmunt udostepnil wersje do testów, brakowało tego wpisu i dla swojej instancji na gałęzi src dodawalem to sobie, później widziałem że to dołożyłeś.
PuteR pisze:
pt kwie 19, 2019 3:58 pm
Własna instancja supla cloud zaktualizowane do 2.3.7, aplikacja na androida 2.3 Alpha a ikonek i tak nie zaciąga. Czy coś jeszcze muszę zrobić??
Na której gałęzi teraz jesteś master czy src?
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pt kwie 19, 2019 8:22 pm

Jestem na gałęzi master, ale problem już się rozwiązał. Po ponownym uruchomieniu aplikacji ikony się pobrały i teraz jest OK. Trzeba nauczyć się cierpliwości hehe :lol: :D
dominik.l
Posty: 38
Rejestracja: ndz paź 14, 2018 5:52 pm

ndz kwie 21, 2019 7:30 am

Nie wiem czy to już było poruszane ale apka 2.3 alpha nie działa przynajmniej u mnie na android 4.2.2 stary tablet samsung za to działa na nowym samsung a3/6 z android 7.0 a u żony na samsung j6 android 6.0 nie działa. wyskakuje komunikat aplikacja została zatrzymana (instaluje się poprawnie)
ODPOWIEDZ