V2.3 opóźnienia...

User avatar
pzygmunt
Posts: 6696
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 30, 2019 8:58 am

Tak
User avatar
pzygmunt
Posts: 6696
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 30, 2019 5:20 pm

Aktualna wersja wrzucona na google drive.
Doszło:
- Przeliczanie kosztów dla licznika impulsów
- Wykresy dla kanału typu temperatura i wilgotność
- Wykresy dla kanału typu temperatura
Attachments
device-2019-04-30-191238.png
device-2019-04-30-191238.png (137.97 KiB) Viewed 397 times
device-2019-04-30-191309.png
device-2019-04-30-191309.png (104.45 KiB) Viewed 397 times
device-2019-04-30-191414.png
device-2019-04-30-191414.png (64.37 KiB) Viewed 397 times
User avatar
slawek
Posts: 2212
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Apr 30, 2019 5:44 pm

Wskazanie temperatury na górze strony z wykresem z DHT 22 też mam 30.1 ;) pomimo, że nigdy tyle tam nie było... wykresy rysuje poprawnie, wilgotność wskazuje też poprawnie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Apr 30, 2019 5:50 pm

Super.
Pierwsze spostrzeżenia:
1. Zamiast 90 dni jest 90 dnis.
2. Na niektórych termometrach po wejściu na stronę wykresów w górnym lewym rogu pokazuje 30,1 C zamiast obecnej np 14,5 C.
3. Tam gdzie obecnie nie mam termometru na str głownej pokazuje - - - czyli prawidłowo, a na stronie wykresów 30,1C.

Edit:
Jak jest sam czujnik temperatury to pokazuje poprawnie
Jak jest czujnik temperatury i wilgotności lub brak czujnika to wilgotność pokazuje poprawnie, a temperaturę pokazuje 30,1 C

Edit 2:
Za pierwszym razem wykres pobiera się tak:
Attachments
Screenshot_20190430-201408.png
Screenshot_20190430-201408.png (127.85 KiB) Viewed 359 times
User avatar
pzygmunt
Posts: 6696
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Apr 30, 2019 6:23 pm

Patryk wrote:
Tue Apr 30, 2019 5:50 pm
Super.
Pierwsze spostrzeżenia:
1. Zamiast 90 dni jest 90 dnis.
2. Na niektórych termometrach po wejściu na stronę wykresów w górnym lewym rogu pokazuje 30,1 C zamiast obecnej np 14,5 C.
3. Tam gdzie obecnie nie mam termometru na str głownej pokazuje - - - czyli prawidłowo, a na stronie wykresów 30,1C.

Edit:
Jak jest sam czujnik temperatury to pokazuje poprawnie
Jak jest czujnik temperatury i wilgotności lub brak czujnika to wilgotność pokazuje poprawnie, a temperaturę pokazuje 30,1 C

Edit 2:
Za pierwszym razem wykres pobiera się tak:
Poprawione.
Powinno być OK.
Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Apr 30, 2019 7:47 pm

Jak się po kolei przegląda wykresy, czyli 24h, 7 dni, 30 dni i całą historię jest ok.
Ale jak się wróci do 24h to wykres wygląda tak:
Trzeba wyczyścić pamięć telefonu, żeby wykres znów był prawidłowy.
Attachments
Screenshot_20190430-214310.png
Screenshot_20190430-214310.png (114.53 KiB) Viewed 322 times
User avatar
slawek
Posts: 2212
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Apr 30, 2019 8:01 pm

Mam tak samo, dodatkowo nie mam wykresu z jednego DS-a, wersja softu 2.0, czyżby to było przyczyną?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 430
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Apr 30, 2019 8:14 pm

Licznik energii (impulsów) uruchomiłem 26 kwietnia 2019. Jest więc jakiś błąd w interpretacji danych zużycia miesięcznego i całkowitego.
Attachments
SUPLA_licznik_energii.jpg
SUPLA_licznik_energii.jpg (119.74 KiB) Viewed 297 times
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Patryk
Posts: 412
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Tue Apr 30, 2019 8:25 pm

Wracając do wykresów.
Teraz dopiero zauważyłem,że wykresy można ręcznie rozszerzać i skracać. ( tak jak mapy).
Jak się to wykona, wykres 24h staje się prawidłowy.
User avatar
slawek
Posts: 2212
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Apr 30, 2019 8:47 pm

Patryk wrote:
Tue Apr 30, 2019 8:25 pm
Wracając do wykresów.
Teraz dopiero zauważyłem,że wykresy można ręcznie rozszerzać i skracać. ( tak jak mapy).
Jak się to wykona, wykres 24h staje się prawidłowy.
Tak, ale startuje maksymalnie rozciągnięty, moim zdaniem powinien zawierać widoczne 24 godziny w jednym ekranie, z możliwością uszczegółowienia, ale oczywiście to tylko moje zdanie...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply