Strona 25 z 31

Re: V2.3 opóźnienia...

: śr maja 01, 2019 10:47 am
autor: skutacz
U mnie już jest ok.

Jednak znów zrywa wykres, czy ktoś zna przyczynę lub sposób jak to wyeliminować?

Re: V2.3 opóźnienia...

: śr maja 01, 2019 5:10 pm
autor: pzygmunt
Te dziury są wtedy gdy pomiary były rzadziej niż 10 min. Dzieje się tak jeśli w momencie zapisu pomiaru moduł był offline.

Wykresy ładują się w paczkach po 100. Dlatego pierwszym razem może to dłużej trwać. Zapisy są co 10 min.

Najwidoczniej skrypty łączą wszystkie punkty i nie pokazują dziur.

Re: V2.3 opóźnienia...

: śr maja 01, 2019 5:17 pm
autor: wojtas567
Na skryptach pojawiają się dziury na wykresach jeżeli mamy moduł na innym internecie i nałożymy te dwa odczyty.

Re: V2.3 opóźnienia...

: śr maja 01, 2019 5:23 pm
autor: makrz
pzygmunt pisze:
śr maja 01, 2019 5:10 pm
Te dziury są wtedy gdy pomiary były rzadziej niż 10 min. Dzieje się tak jeśli w momencie zapisu pomiaru moduł był offline.

Wykresy ładują się w paczkach po 100. Dlatego pierwszym razem może to dłużej trwać. Zapisy są co 10 min.

Najwidoczniej skrypty łączą wszystkie punkty i nie pokazują dziur.
Z tymi dziurami to jest różnie, ładuję wykres 24h i jest poszatkowany pomimo tego że moduł jest online na cloudzie od 18 godzin. Po kilku minutach ładuję ten sam wykres i jest OK.

Re: V2.3 opóźnienia...

: śr maja 01, 2019 7:04 pm
autor: pzygmunt
Zwiększę ten czas z > 10min na >=20 min uznawane za dziurę i zobaczymy jak to wyjdzie.... z tym, że najwcześniej w piątek.

Re: V2.3 opóźnienia...

: śr maja 01, 2019 7:24 pm
autor: Patryk
Mam kilka termometrów, i u mnie takie "dziury" nie występują.
Wszystkie termometry na sofcie ESP 8266 Primary GUI @espablo.

Re: V2.3 opóźnienia...

: czw maja 02, 2019 2:08 am
autor: Gucio2607.
Proponuję dodać jakiś przycisk do zwijania i rozwijania wszystkiego gdyż przy dużej liczbie kanałów rozwijanie każdej lokalizacji jest bardzo uciążliwe
Screenshot_20190502-030400.jpg
Screenshot_20190502-030400.jpg (250.26 KiB) Przejrzano 706 razy

Re: V2.3 opóźnienia...

: pt maja 03, 2019 10:02 am
autor: Gucio2607.
Czasem nie ładuje mi odczytów z kilku lokalizacji
Screenshot_20190503-110021.jpg
Screenshot_20190503-110021.jpg (74.9 KiB) Przejrzano 609 razy
Screenshot_20190503-110031.jpg
Screenshot_20190503-110031.jpg (144.52 KiB) Przejrzano 609 razy
Publiczny cloud, android 8.0, tel. oneplus3

Re: V2.3 opóźnienia...

: pt maja 03, 2019 1:26 pm
autor: wojtas567
Otwórz wykres i poczekaj cierpliwie, za pierwszym razem trwa to trochę.

Re: V2.3 opóźnienia...

: pt maja 03, 2019 1:59 pm
autor: QLQ
A zwróciliście uwagę że dla wykresów da sie przesowac znacznik (te pomarańczowe linie) i dla wilgotności można zaznaczyć słupek. Rozumiem że w przyszłości w tym przecięciu linii pojawi się wartość i analogicznie dla słupka.
IMG_20190503_155610.jpg
IMG_20190503_155610.jpg (78.39 KiB) Przejrzano 577 razy
IMG_20190503_155629.jpg
IMG_20190503_155629.jpg (92.53 KiB) Przejrzano 577 razy