Page 25 of 31

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Wed May 01, 2019 10:47 am
by skutacz
U mnie już jest ok.

Jednak znów zrywa wykres, czy ktoś zna przyczynę lub sposób jak to wyeliminować?

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Wed May 01, 2019 5:10 pm
by pzygmunt
Te dziury są wtedy gdy pomiary były rzadziej niż 10 min. Dzieje się tak jeśli w momencie zapisu pomiaru moduł był offline.

Wykresy ładują się w paczkach po 100. Dlatego pierwszym razem może to dłużej trwać. Zapisy są co 10 min.

Najwidoczniej skrypty łączą wszystkie punkty i nie pokazują dziur.

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Wed May 01, 2019 5:17 pm
by wojtas567
Na skryptach pojawiają się dziury na wykresach jeżeli mamy moduł na innym internecie i nałożymy te dwa odczyty.

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Wed May 01, 2019 5:23 pm
by makrz
pzygmunt wrote:
Wed May 01, 2019 5:10 pm
Te dziury są wtedy gdy pomiary były rzadziej niż 10 min. Dzieje się tak jeśli w momencie zapisu pomiaru moduł był offline.

Wykresy ładują się w paczkach po 100. Dlatego pierwszym razem może to dłużej trwać. Zapisy są co 10 min.

Najwidoczniej skrypty łączą wszystkie punkty i nie pokazują dziur.
Z tymi dziurami to jest różnie, ładuję wykres 24h i jest poszatkowany pomimo tego że moduł jest online na cloudzie od 18 godzin. Po kilku minutach ładuję ten sam wykres i jest OK.

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Wed May 01, 2019 7:04 pm
by pzygmunt
Zwiększę ten czas z > 10min na >=20 min uznawane za dziurę i zobaczymy jak to wyjdzie.... z tym, że najwcześniej w piątek.

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Wed May 01, 2019 7:24 pm
by Patryk
Mam kilka termometrów, i u mnie takie "dziury" nie występują.
Wszystkie termometry na sofcie ESP 8266 Primary GUI @espablo.

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Thu May 02, 2019 2:08 am
by Gucio2607.
Proponuję dodać jakiś przycisk do zwijania i rozwijania wszystkiego gdyż przy dużej liczbie kanałów rozwijanie każdej lokalizacji jest bardzo uciążliwe
Screenshot_20190502-030400.jpg
Screenshot_20190502-030400.jpg (250.26 KiB) Viewed 576 times

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Fri May 03, 2019 10:02 am
by Gucio2607.
Czasem nie ładuje mi odczytów z kilku lokalizacji
Screenshot_20190503-110021.jpg
Screenshot_20190503-110021.jpg (74.9 KiB) Viewed 479 times
Screenshot_20190503-110031.jpg
Screenshot_20190503-110031.jpg (144.52 KiB) Viewed 479 times
Publiczny cloud, android 8.0, tel. oneplus3

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Fri May 03, 2019 1:26 pm
by wojtas567
Otwórz wykres i poczekaj cierpliwie, za pierwszym razem trwa to trochę.

Re: V2.3 opóźnienia...

Posted: Fri May 03, 2019 1:59 pm
by QLQ
A zwróciliście uwagę że dla wykresów da sie przesowac znacznik (te pomarańczowe linie) i dla wilgotności można zaznaczyć słupek. Rozumiem że w przyszłości w tym przecięciu linii pojawi się wartość i analogicznie dla słupka.
IMG_20190503_155610.jpg
IMG_20190503_155610.jpg (78.39 KiB) Viewed 447 times
IMG_20190503_155629.jpg
IMG_20190503_155629.jpg (92.53 KiB) Viewed 447 times