v2.3 RC

User avatar
o_rany
Posts: 148
Joined: Wed Nov 14, 2018 5:32 pm
Location: Sosnowiec

Fri May 10, 2019 1:51 pm

Jest OK wiec Zamel moze wypuszczac MEW-ke:)
User avatar
slawek
Posts: 2171
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri May 10, 2019 1:52 pm

Aktualizuje się i działa bezproblemowo i płynnie
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Simono
Posts: 126
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:26 pm

Fri May 10, 2019 4:09 pm

Również potwierdzam bezproblemową aktualizację z alphy i 2.2.5
Zarówno ostatnie alphy jak i RC u mnie działają całkowicie poprawnie.

To teraz czekam jeszcze tylko na aktualizacje dla prywatnych dockerów.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5676
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri May 10, 2019 5:03 pm

wsosniak wrote:
Fri May 10, 2019 10:41 am
u mnie wszystko śmiga bez problemu (chciaż zrobiłem tylko aktualizację z 2.3 alpha) i też nie testowałem (bo nie mam) liczników energii elektrycznej i imulsów.

Przy okazji proszę (przypominam się) o jedną poprawkę do rolet : jeśli dana roleta jest zamknięta (czyli 100% zasłoniecia) a nie ma do niej w cloud przypiętego czujnika całkowitego zamkniecia, to na liscie urządzeń , ikonka danej rolety powinna się zmienić na zamknietą - czyli tak jak to jest już zrobione przy grupie rolet . z góry dziękuję :)
Pobierz jeszcze raz i już powinno być OK.
wsosniak
Posts: 271
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Fri May 10, 2019 5:12 pm

pzygmunt wrote:
Fri May 10, 2019 5:03 pm
wsosniak wrote:
Fri May 10, 2019 10:41 am
u mnie wszystko śmiga bez problemu (chciaż zrobiłem tylko aktualizację z 2.3 alpha) i też nie testowałem (bo nie mam) liczników energii elektrycznej i imulsów.

Przy okazji proszę (przypominam się) o jedną poprawkę do rolet : jeśli dana roleta jest zamknięta (czyli 100% zasłoniecia) a nie ma do niej w cloud przypiętego czujnika całkowitego zamkniecia, to na liscie urządzeń , ikonka danej rolety powinna się zmienić na zamknietą - czyli tak jak to jest już zrobione przy grupie rolet . z góry dziękuję :)
Pobierz jeszcze raz i już powinno być OK.
i jest ok ! bardzo dziękuję ! :)
szym3k
Posts: 110
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Fri May 10, 2019 6:00 pm

Simono wrote:
Fri May 10, 2019 4:09 pm
Również potwierdzam bezproblemową aktualizację z alphy i 2.2.5
Zarówno ostatnie alphy jak i RC u mnie działają całkowicie poprawnie.

To teraz czekam jeszcze tylko na aktualizacje dla prywatnych dockerów.

Przecież docker jest aktualny - 2.3.7 ;)
andrzejano
Posts: 228
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Fri May 10, 2019 6:13 pm

Można w rankingach licznika zwiększyć czcionkę kWh. ?
cino111
Posts: 449
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Fri May 10, 2019 6:22 pm

szym3k wrote:
Fri May 10, 2019 6:00 pm
Simono wrote:
Fri May 10, 2019 4:09 pm
Również potwierdzam bezproblemową aktualizację z alphy i 2.2.5
Zarówno ostatnie alphy jak i RC u mnie działają całkowicie poprawnie.

To teraz czekam jeszcze tylko na aktualizacje dla prywatnych dockerów.

Przecież docker jest aktualny - 2.3.7 ;)
Ale są Bugi obsługujące liczniki.
Marek79
Posts: 1
Joined: Sun Feb 10, 2019 9:54 am

Fri May 10, 2019 8:05 pm

U mnie aktualizacja przebiegła bez problemów. Wykresy to super sprawa. Mam pytanie tylko czy nie ma możliwości aby wykresy od razu pojawiały się na wybrany przedział czasowy, czyli np. 24h. Obecnie wykresy po wybraniu obejmują około 2-3h i należy ściągać wykres by zobaczyć wybrany przedział czasowy w całości. Własne ikonki też się fajnie prezentują.
User avatar
pzygmunt
Posts: 5676
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri May 10, 2019 8:56 pm

Marek79 wrote:
Fri May 10, 2019 8:05 pm
U mnie aktualizacja przebiegła bez problemów. Wykresy to super sprawa. Mam pytanie tylko czy nie ma możliwości aby wykresy od razu pojawiały się na wybrany przedział czasowy, czyli np. 24h. Obecnie wykresy po wybraniu obejmują około 2-3h i należy ściągać wykres by zobaczyć wybrany przedział czasowy w całości. Własne ikonki też się fajnie prezentują.
Wykresy muszą się pobrać, a pobiera się zawsze cała brakująca historia tylko to chwilę trwa.
Post Reply