v2.3.8

Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 912
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn cze 24, 2019 9:19 pm

Witam,

Czy w 2.3.7 działa Wam dodawanie nowych urządzeń z poziomu aplikacji?
U mnie coś nie chce, a z poziomu interfejsu WEB urządzenia dodaję bez problemu.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7980
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 24, 2019 9:35 pm

Co się konkretnie dzieje ? Jaki smartfon? Który Android ?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 912
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn cze 24, 2019 9:39 pm

Galaxy S9 (Android 9)

W kreatorze dodawania urządzenia dostaję komunikat: Nie można nawiązać połączenia z urządzeniem!

Ale niech jeszcze inni forumowicze zerkną, bo to może być tylko problem u mnie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7980
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn cze 24, 2019 9:47 pm

Jeśli udostępnisz kompa przez teamviewer-a to mogę to spróbować zdalnie zdebugować... ale najwcześniej jutro.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 912
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn cze 24, 2019 9:50 pm

Ja już idę "lulu", więc jutro jak najbardziej. :)
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn cze 24, 2019 10:01 pm

Robert Błaszczak pisze:
pn cze 24, 2019 9:19 pm
Witam,

Czy w 2.3.7 działa Wam dodawanie nowych urządzeń z poziomu aplikacji?
U mnie coś nie chce, a z poziomu interfejsu WEB urządzenia dodaję bez problemu.
Jakie urządzenie dodajesz?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 912
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

pn cze 24, 2019 10:04 pm

Licznik impulsów. Jutro sprawdzę na ZAMELU.

Edit:
ROW-01 świeżo rozpakowany z blistra także nie daje się podłączyć przez kreator z poziomu aplikacji na smartfonie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 303
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

wt cze 25, 2019 6:31 am

Screenshot_20190625-083837_SUPLA.jpg
Screenshot_20190625-083837_SUPLA.jpg (226.11 KiB) Przejrzano 570 razy
Galaxy S7, android 8, supla 2.3.7 dodawanie urządzeń przez apkę działa prawidłowo.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7980
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt cze 25, 2019 7:11 am

Może w Antku 9.0 jest jakiś problem.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 912
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt cze 25, 2019 3:41 pm

Ewidentnie wygląda na jakiś problem w Android 9. Odinstalowałem 2.3.7 i zainstalowałem 2.3.ALPHA (ostatnią wersję miałem na dysku w postaci *.apk) i tu dodawanie urządzeń działa bezproblemowo.

Przemek, jeśli potrzebujesz to mogę udostępnić komputer z podłączonym smartfonem przez TeamViewer'a.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
ODPOWIEDZ