Instalacja własnego serwera SUPLA-CLOUD

Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1884
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Lepiej sobie wygenerować jakieś hasło. W kreatorze jest nawet chyba odnośnik do takiego generatora.
rohen
Posty: 16
Rejestracja: pn lut 01, 2021 12:57 pm

No właśnie kreator instalacji nie udostępnia takiej opcji i teraz nie wiem, czy tak musi być, czy idzie jakoś zmienić po instalacji :roll:
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1884
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

rohen pisze: pn paź 11, 2021 6:13 am No właśnie kreator instalacji nie udostępnia takiej opcji i teraz nie wiem, czy tak musi być, czy idzie jakoś zmienić po instalacji :roll:
W kreatorze jest informacja o tym, żeby wprowadzić jakieś hasło lub skorzystać z generatora.
password.jpg
password.jpg (52.78 KiB) Przejrzano 233 razy
Możesz zmienić po instalacji hasło do bazy, ale a potem musisz też zmienić w .yml
Osobiście nigdy tego nie zmieniałem bo nie było takiej potrzeby.
rohen
Posty: 16
Rejestracja: pn lut 01, 2021 12:57 pm

o to jakiś inny generator, u mnie nie ma takiej opcji,
odinstalowałem aplikacje, chciałem na nowo zainstalować by dać zrzut ekranu, to teraz nawet nie chce przejść dalej (przycisk nieaktywny)
co ciekawe


w yml, czyli konfiguracji można zmienić hasło i nie ma z tym problemu, ale wtedy jest błąd przy uruchamianiu z powodu błędnego hasła,
bo też trzeba zmienić w skrypcie mysql. Ale jak się do jego administracjo dostać nie mam pojęcia.
Załączniki
Schowek01.png
Schowek01.png (262.91 KiB) Przejrzano 201 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1884
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Coś jest nie tak z aktualną wersją Container Station, że nie rozpoznaje poprawnie kreatora. Zrób sobie downgrade i zainstaluj ponownie Suple
viewtopic.php?p=106936#p106936
Co do zmiany hasła na bazie to robisz to w kontenerze przez terminal. Po zmianie dopiero modyfikujesz .yml
rohen
Posty: 16
Rejestracja: pn lut 01, 2021 12:57 pm

Jeszcze ma pytanie, jakiego parametru może dotyczyć ten błąd (instalacja na kontenerze w Qnap) , niby wszystko napisane, próbowałem zgadywać, ale w końcu nie wiem :D


Kod: Zaznacz cały

                                                                                                                                               
                                                                                                                                               
In ParameterBag.php line 100:                                                                                                                  
                                                                                                                                               
  You have requested a non-existent parameter "6".                                                                                             
                                                                                                                                               
                                                                                                                                               
rohen
Posty: 16
Rejestracja: pn lut 01, 2021 12:57 pm

Nie zgłębiając się w problem, odinstalowałem instalacje, przeszedłem proces na nowo i przeszło już bez błędu :D
rohen
Posty: 16
Rejestracja: pn lut 01, 2021 12:57 pm

Wszystko ogarnięte, ale stanąłem przy SSL

Mam własną domenę z certyfikatem, w którym mam pliki w postaci
klucz prywatny.txt
certyfikat.txt
certyfikat pośredni.txt

W supli mam w SSL dwa katalogi
w cloud dwa pliki server.crt serwer.key (umieściłem przez edycję klucz certyfikatu)

i server cert.crt private.key (umieściłem przez edycję klucz prywatny)

Oczywiście się nie znam i coś robię źle, dodatkowo wchodząc na witrynę dalej jest widoczny klucz wystawiony przez Suple, więc nanwet nie wykrywa tego nowego. Czy ktoś podpowie gdzie jaki klucz umieścić ? ;)
Załączniki
Zrzut ekranu 2021-10-15 145948.png
Zrzut ekranu 2021-10-15 145948.png (249.61 KiB) Przejrzano 46 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”