Sceny Supla.fracz

torn
Posty: 14
Rejestracja: czw sie 29, 2019 4:33 pm

Cześć,

Czy w scenach na supla.fracz można wykonać automatyczne włączenie jakiegoś kanału, gdy włączony/wyłączony zostanie inny kanał?

Pewnie trzeba będzie to zrobić za pomocą jakiegoś ifa w warunkach? Ma ktoś coś takiego napisane?
zszczech
Posty: 19
Rejestracja: ndz wrz 23, 2018 9:52 am

Tak można. Tylko u mnie to coś nie za bardzo działa. Narazie testuję
PawelEr
Posty: 2
Rejestracja: pt kwie 09, 2021 9:25 pm

torn pisze: sob lis 06, 2021 2:34 pm Cześć,

Czy w scenach na supla.fracz można wykonać automatyczne włączenie jakiegoś kanału, gdy włączony/wyłączony zostanie inny kanał?

Pewnie trzeba będzie to zrobić za pomocą jakiegoś ifa w warunkach? Ma ktoś coś takiego napisane?
Chyba nie rozumiem pytania, bo nie wiem, w czym może być problem. Tworzymy nową sceną, wywalamy ją "w oparciu o stan kanałów", gdzie wyzwalaczem jest kanał "inny". W akcjach włączamy żądany kanał. W warunkach możemy dać, żeby działało to np. tylko wtedy, gdy kanał "inny" włączamy (nie działa przy wyłączeniu - albo odwrotnie). I to wszystko.
Używam tego cały czas. Np. Po włączeniu światła w kuchni włącza mi się oświetlenie na bufetem, ale tylko po 20:30. Gdy wyłączam światło w kuchni, zawsze wyłączają mi się wszystkie źródła światła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”