Jak podłączyć czujnik temperatury do SONOFF w wersji z 5-ma wyprowadzeniami (Firmware v1.8)

User avatar
pzygmunt
Posts: 3758
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Nov 15, 2016 1:08 pm

Funkcja termometru została wybrana na kanale 1 ?
wojciech_m
Posts: 5
Joined: Wed Nov 09, 2016 2:11 pm

Tue Nov 15, 2016 1:14 pm

Nie, nie widzę kanału nr 1. Dostępny jest tylko kanał 0.
User avatar
pzygmunt
Posts: 3758
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Nov 15, 2016 2:08 pm

Gdzie kupione urządzenie ?
wojciech_m
Posts: 5
Joined: Wed Nov 09, 2016 2:11 pm

Tue Nov 15, 2016 2:21 pm

P.H.U. EuroNetComp; Sienkiewicza 1a; 48-370 Paczków
Gucio2607.
Posts: 184
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Fri Oct 13, 2017 9:09 pm

Czy takie oporniki sie nadadza?
Attachments
20171013_220628.jpg
20171013_220628.jpg (3.59 MiB) Viewed 1520 times
Gucio2607.
Posts: 184
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Sun Oct 15, 2017 6:06 am

Otoz tak nadadzą sie 😜
tijo
Posts: 37
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Wed Feb 28, 2018 12:00 am

A napiszcie....po co dawać opornik...podłączam ds18b20 bez oporników i jakoś chodzi....czy one są niezbędne?
User avatar
wojtas567
Posts: 833
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Feb 28, 2018 8:09 am

Ogranicza prąd.
Pozdrawiam
Wojtek
miloszix
Posts: 24
Joined: Wed Nov 15, 2017 8:13 pm

Wed Apr 04, 2018 8:16 pm

Witam

Mam wgrany firmware od Zybiego "sonoff_button_mode_DHT11_v2.0_p5"

Na 5 pinie (GPIO14) mam podłączony przycisk mono do sterownia - podłączenie przez pull-up 4k7 do GND, a termometr DHT11 mam na RX, czy w tym przypadku powinienem dodać również rezystor między RX a 3,3 V, Bo w opisie REDAME nie ma takiego zapisu.
User avatar
wojtas567
Posts: 833
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Apr 04, 2018 8:19 pm

Zależy jaki masz czujnik DHT, jeżeli jest na płytce to tam już jest rezystor. Ale jeżeli masz sam niebieski czujnik to dołącz rezystor 3k3 - 4k7.
Pozdrawiam
Wojtek
Post Reply