SUPLA Scripts (Docker) - zarządzanie własną instancją

Awatar użytkownika
michael
Posty: 1176
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn gru 09, 2019 6:37 am

Wygląda na to, że hasło do bazy w pliku .env w takim razie musi być błędne :(
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
kris.sg
Posty: 162
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

pn gru 09, 2019 8:30 am

nie miałem pomysłu co z tym zrobić, ustawiłem skrypty na nowo - mam tylko jeden termostat
dzięki tak czy siak za pomoc
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1297
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

pn gru 09, 2019 10:22 am

kris.sg pisze:
sob gru 07, 2019 11:29 am
niestety nic to nie dało
na starej malinie zrobiłem kopię bazy:

Kod: Zaznacz cały

pi@raspberrypi:~ $ source supla-scripts/docker/.env

pi@raspberrypi:~ $ docker exec suplascripts-db mysqldump -u root --password="$DATABASE_PASSWORD" suplascripts > suplascripts.sql
kopia zrobiła się bez błędów, przeniosłem suplascripts.sql na nową malinę

Kod: Zaznacz cały

pi@raspberrypi:~ $ source supla-scripts/docker/.env
pi@raspberrypi:~ $ docker exec suplascripts-db mysql -u root --password="$DATABASE_PASSWORD" -e "DROP SCHEMA suplascripts;"
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)
pi@raspberrypi:~ $ 
Osobiście nie przenosiłem jeszcze nigdzie swojej bazy ze skryptami, ale jeśli przenosiłbym zrobiłbym jeszcze to
fracz pisze:
sob lut 23, 2019 9:28 am
...
Jeśli przeniosłeś instancję w inne miejsce, podmień plik supla-scripts/var/system/key na ten używany w poprzedniej instancji.
Pytanie czy Ty tak zrobiłeś?
kris.sg
Posty: 162
Rejestracja: pn sie 07, 2017 8:08 pm
Lokalizacja: Przezchlebie

pn gru 09, 2019 12:23 pm

czytałem uważnie poradnik i to też zrobiłem, ale nic to nie dało
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1876
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

śr paź 14, 2020 12:55 pm

W pierwszym poście dodałem link do instrukcji konfiguracji prywatnych skryptów z prywatną instancją SUPLA Cloud.

https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... d-instance
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 757
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

ndz paź 25, 2020 3:32 pm

Dziś w nocy była zmiana czasu. No i harmonogram włączył mi światła godzinę wcześniej... Jak temu zaradzić?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9603
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 25, 2020 3:33 pm

Zmień czas w raspberry.
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 757
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

ndz paź 25, 2020 4:23 pm

pzygmunt pisze:
ndz paź 25, 2020 3:33 pm
Zmień czas w raspberry.
Mam zmieniony...

Kod: Zaznacz cały

pi@suplapi:~ $ date
Sun 25 Oct 17:24:22 CET 2020
pi@suplapi:~ $ docker exec supla-cloud date
Sun Oct 25 16:24:36 UTC 2020
pi@suplapi:~ $ docker exec supla-server date
Sun Oct 25 16:24:43 UTC 2020
pi@suplapi:~ $ docker exec supla-db date
Sun Oct 25 16:24:48 UTC 2020
pi@suplapi:~ $
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 757
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

ndz paź 25, 2020 5:41 pm

A mnie się wydawało, że to są te same czasy tylko w innych strefach czasowych...
Czyli mam zmienić w kontenerach czasy na CET?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 1x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”