[tutorial] Serwer Supla na Raspberry Pi Zero W

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 10:16 am

dmesg ?
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

śr sty 02, 2019 10:50 am

w załączniku
Załączniki
a.png
a.png (347 KiB) Przejrzano 1626 razy
c.png
c.png (324.84 KiB) Przejrzano 1626 razy
b.png
b.png (339.39 KiB) Przejrzano 1626 razy
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

śr sty 02, 2019 10:51 am

i reszta
Załączniki
f.png
f.png (486.12 KiB) Przejrzano 1626 razy
e.png
e.png (367.18 KiB) Przejrzano 1626 razy
d.png
d.png (351.45 KiB) Przejrzano 1626 razy
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

śr sty 02, 2019 10:51 am

ostatni screen
Załączniki
g.png
g.png (245.93 KiB) Przejrzano 1626 razy
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 10:55 am

Musisz sprawdzać jak coś się zaczyna z nim dziać. Albo przeglądnij historycznie logi.
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

śr sty 02, 2019 11:00 am

Jak zaczyna się coś dziać to znaczy serwer pada :) to wtedy już nic nie można sprawdzić, tylko pozostaje reset zasilania. Te screeny to właśnie zaraz po resecie. A jak sprawdzić historyczne logi?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9435
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr sty 02, 2019 11:02 am

/var/log

To podłącz mu monitor i klawiaturę
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

pt sty 04, 2019 12:26 am

Wymieniłem kartę SD i postawiłem od nowa Cloud'a i Script's, od dwóch godzin wszystko śmiga, tak jak pisałem wcześniej to przy równoczesnym używaniu Cloud'a i Scripts'a przez przeglądarkę lub telefon wywalało serwer. Przed ponownym postawieniem serwerów dioda od Raspberry Pi Zero W jakoś dziwnie pulsowała, teraz świeci prawie cały czas nie przerwanym światełkiem. Zauważyłem, że po postawieniu samego Cloud'a Load wynosił od 20-40% a po dorzuceniu Scripts wynosi od 75-100%. Wyższe procenty oczywiście jak coś dłubie na Cloud'zie i Scripts'ie. Mam nadzieje że przyczyną tego była krata SD i teraz będzie śmigać.
PS a tyle się wcześniej na czytałem ile to problemów może narobić karta SD :P
No i dziękuje wszystkim za pomoc !!!
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

pt sty 04, 2019 2:02 pm

A jednak znowu to samo, serwery padły więc to nie karta.
Czy ktoś z was ma na Raspberry Pi Zero W ma postawione serwer Clouda i Scripts ? Bo może ten model jest zasłabły na dwa serwery ?
Awatar użytkownika
milion81
Posty: 190
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:34 am

pt sty 04, 2019 7:57 pm

Ktoś coś podpowie?
W załączniku obciążenie po kilku minutach pracy Clouda i Scripts.
Czy to jest normalne?
Załączniki
rrzut ekanu.jpg
rrzut ekanu.jpg (119.11 KiB) Przejrzano 1516 razy
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”