[PORADNIK] Arduino IDE

Awatar użytkownika
klew
Posty: 2071
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw sty 14, 2021 2:50 pm

NetAs pisze:
czw sty 14, 2021 1:02 pm
Robert Błaszczak pisze:
czw sty 14, 2021 12:01 pm
Najsensowniej poczekać na kanał uniwersalny.
A będzie taki kanał ?
można też czujnik temp i wilgotności, wtedy jako wartość temp wpisać np. wysokość do lustra wody, a w procentach wpisywać % zapełnienia. Ok czekamy.
Tak, kanał uniwersalny jak najbardziej będzie pasował, tylko trzeba na niego poczekać.

Nie odpowiedziałeś mi jeszcze na jedno pytanie: jaki rodzaj czujnika używasz do otrzymania tego "56%"?
NetAs
Posty: 99
Rejestracja: pn maja 28, 2018 7:06 am
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

czw sty 14, 2021 3:01 pm

klew pisze:
czw sty 14, 2021 2:50 pm
NetAs pisze:
czw sty 14, 2021 1:02 pm
Robert Błaszczak pisze:
czw sty 14, 2021 12:01 pm
Najsensowniej poczekać na kanał uniwersalny.
A będzie taki kanał ?
można też czujnik temp i wilgotności, wtedy jako wartość temp wpisać np. wysokość do lustra wody, a w procentach wpisywać % zapełnienia. Ok czekamy.
Tak, kanał uniwersalny jak najbardziej będzie pasował, tylko trzeba na niego poczekać.

Nie odpowiedziałeś mi jeszcze na jedno pytanie: jaki rodzaj czujnika używasz do otrzymania tego "56%"?
czujnika ciśnieniowego MPX5100

viewtopic.php?f=9&t=119
664097787pk
Posty: 3
Rejestracja: pt lut 26, 2021 9:47 pm

pt lut 26, 2021 9:52 pm

Witam Serdecznie,
Jestem nowy i totalnie zielony.
Posiadam ESP8266 oraz czujnik BME280, aktywne konto supla.
Moim marzeniem jest odczytywać temperaturę zdalnie na odleglość.

Czy może mi ktoś podesłać kod z zaznaczonymi miejscami gdzie wpisać dane konta supli oraz wifi ?
lukfud
Posty: 885
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pt lut 26, 2021 10:04 pm

664097787pk pisze:
pt lut 26, 2021 9:52 pm
Witam Serdecznie,
Jestem nowy i totalnie zielony.
Posiadam ESP8266 oraz czujnik BME280, aktywne konto supla.
Moim marzeniem jest odczytywać temperaturę zdalnie na odleglość.

Czy może mi ktoś podesłać kod z zaznaczonymi miejscami gdzie wpisać dane konta supli oraz wifi ?
A może gotowiec? viewtopic.php?f=11&t=8142&start=20
664097787pk
Posty: 3
Rejestracja: pt lut 26, 2021 9:47 pm

pt lut 26, 2021 10:33 pm

Chętnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”