Jak wgrać firmware do sonoff

WojtekSPEC
Posty: 15
Rejestracja: wt sie 15, 2017 5:54 am

pn mar 12, 2018 9:01 pm

ok, tylko chodzi mi o czas, minutę, 10 minut, godzinę ? :-) Kręci się gif, a na pasku postępu zero reakcji po 10 minutach
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn mar 12, 2018 9:22 pm

1-2 min max, oznacza to, że albo nie jest wprowadzony moduł w tryb wgrywania albo TX RX zamienione.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn mar 12, 2018 9:29 pm

"Kręci się gif" - czym wgrywasz? Bo jeśli NodeMCU Flasherem, to niewiele zobaczysz...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
WojtekSPEC
Posty: 15
Rejestracja: wt sie 15, 2017 5:54 am

pn mar 12, 2018 9:35 pm

No właśnie nim, tak jak z tego poradnika: http://smart-house.adrian.czabanowski.c ... do-sonoff/
Jakieś inne programy polecacie?
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn mar 12, 2018 9:36 pm

Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
WojtekSPEC
Posty: 15
Rejestracja: wt sie 15, 2017 5:54 am

pn mar 12, 2018 9:40 pm

Dzięki Sławek za kopalnie wiedzy
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
WojtekSPEC
Posty: 15
Rejestracja: wt sie 15, 2017 5:54 am

pn mar 12, 2018 9:59 pm

Jest jakiś test, że SONOFF jest dobrze podpiety pod komputer? Tzn, że goldpiny są dobrze przylutowane i połączenie jest poprawne?
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn mar 12, 2018 10:15 pm

WojtekSPEC pisze:
pn mar 12, 2018 9:59 pm
Jest jakiś test, że SONOFF jest dobrze podpiety pod komputer? Tzn, że goldpiny są dobrze przylutowane i połączenie jest poprawne?
Organoleptyczny ;) a bardziej serio to patrz na logi w oknie flasha, przy prawidłowym połączeniu w trybie boot zobaczysz też mac adresy...
Sterowniki masz OK?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
WojtekSPEC
Posty: 15
Rejestracja: wt sie 15, 2017 5:54 am

wt mar 13, 2018 8:29 am

Log z Flash Download Tool:
"Connecting...
chip sync error.
com closed"

Steroniki mam wgrane z twojego linku.
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
WojtekSPEC
Posty: 15
Rejestracja: wt sie 15, 2017 5:54 am

wt mar 13, 2018 9:26 pm

Generalnie wszystkie kłopoty wynikały ze słabych lutów. Jak ktoś początkujący to czyta to lepiej lutownicą kolbową działać niż transformatorową. To ode mnie, a więc jestem krok dalej i po wgraniu softu SONOFF nie reaguje migającą diodą.

Czy takie parametry jak w załączniku są poprawne?
Załączniki
tool.png
tool.png (24.49 KiB) Przejrzano 2339 razy
Zaproponowałem ten szablon na forum adminowi to zaproponuję też inne rozwiązania dla Ciebie :-)
Zapraszam: http://www.eweo.pl - Agencja Interaktywna - Tworzenie stron internetowych
ODPOWIEDZ