Jak wgrać firmware do sonoff

User avatar
elhenio
Posts: 41
Joined: Tue Jan 02, 2018 1:30 pm

Wed Jan 02, 2019 7:24 pm

@muchac35 Ma takie trzy moduły. Wgrałem za pierwszy razem wszytki trzy... z rożnymi softami na próbę.
Na początek zacząłem od blank_1MB.bin
Połączenia: 3V3, TX>RX, RX>TX, GND
Program: flash_download_tools_v1.2
Standardowo przycisk przed podaniem zasilania.

PS Nie rozkminiałem tematu ale z flash_download_tools_v3.6.5 miałem problemy z wgrywaniem... z jednymi modułami działało idealnie a z innymi już nie. Dokładnie taki sam objaw.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
slawek
Posts: 1915
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Jan 02, 2019 8:33 pm

Nie tylko ja na tym forum polecam program flash_download_tools_v1.2 (lub esptool dla bardziej wtajemniczonych), ale większość uparcie próbuje "wynalazki" z różnym skutkiem.
Naprawdę nie piszemy o tym, aby utrudniać innym życie, staramy się podawać skuteczne sposoby...
@muchac35 - napisz czym flaszujesz i dorzuć screeny, bo w ciemno nie damy rady pomóc.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
Espablo
Posts: 1325
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Jan 02, 2019 8:45 pm

A najlepiej przeczytaj FAQ viewtopic.php?f=23&t=2108 to będziesz wiedział czego potrzebujemy aby Ci pomóc.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
muchac35
Posts: 18
Joined: Tue Jan 01, 2019 1:15 pm

Thu Jan 03, 2019 9:42 pm

Witam jestem nowy - wreszcie wgrałem Firmware Multiboard do sonoff basic
i mam pytanko czy można jednocześnie podłączyć czujnik temperatury oraz 2 czujniki położenia bramy (2 kontaktrony)
jeśli tak to do których pinów?
Post Reply