Jak wgrać firmware do sonoff

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 13, 2017 9:05 am

Gucio2607. pisze:
pt paź 13, 2017 8:58 am
U mnie nie laczyly sie z wifi
Przeczytałeś to co jest w tym linku wcześniej ode mnie? Zadając pytanie pokaż PROSZĘ :roll: to co wyskakuje w terminalu.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt paź 13, 2017 9:12 am

Wgrane przez download tool i juz smiga az miło
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 13, 2017 9:27 am

Zari pisze:
pt paź 13, 2017 8:31 am
Już kilka razy widziałem komentarze żeby nie flaszować NodeMCU flasherem, może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego?.
Jak do tej pory wgrywałem do sonoffów firmware tym programem i nie miałem prawie żadnych problemów.
Musiałem jedynie czyścić pamięć gdyż czasami miałem problem z czujką temperatury.
Kolega @Gucio2607 miał problem z tym programemi właśnie chyba odpowiedział na Twoje pytanie
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2219
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt paź 13, 2017 3:47 pm

Zari pisze:
pt paź 13, 2017 8:31 am
Już kilka razy widziałem komentarze żeby nie flaszować NodeMCU flasherem, może mi ktoś odpowiedzieć dlaczego?.
Jak do do sonoffów firmware tym programem i nie miałem prawie żadnych problemów.
PRAWIE stanowi wielką różnicę...
Dlaczego - odpowiem jak kobieta z NPM - BO TAK!!!
...jak nie chcesz mieć problemów.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
byniom
Posty: 406
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt paź 13, 2017 4:14 pm

mnie dzisiaj przyszło z chin 5 szt sonoff basic i żadnego nie mogę zaprogramować. Sprawdzałem putty według opisu i nic mi nie pokazuje. Ja programuję download tool to niby jest wszystko oki i żadnych błędów ale dioda na nich nie świeci w trakcie programowania a po zaprogramowaniu nie mogę wejść w tryb konfiguracji. Walczę już z trzecim i to samo a wiem że przyszły sprawne bo jak podałem im tylko napięcie przed programowaniem to dioda powoli mrygała. Zapomniałem jeszcze dodać że jak programuję to widzi mac adresy modułu
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2219
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pt paź 13, 2017 4:32 pm

Spróbuj z SPI MODE: DOUT
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Gucio2607.
Posty: 433
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pt paź 13, 2017 4:48 pm

Wlasnie nowe sonoffy musza miec ta opcje zaznaczona inaczej nie wstaja
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Zari
Posty: 42
Rejestracja: ndz wrz 17, 2017 12:30 pm

pt paź 13, 2017 5:28 pm

PRAWIE w moim wypadku dotyczyło zaniku szarych komórek i nie zaznaczenia które pliki mają być wgrane...
byniom
Posty: 406
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt paź 13, 2017 5:41 pm

Gucio2607. pisze:
pt paź 13, 2017 4:48 pm
Wlasnie nowe sonoffy musza miec ta opcje zaznaczona inaczej nie wstaja
Dokałdanie tak było , już działają :)
augusto
Posty: 25
Rejestracja: ndz gru 10, 2017 2:44 pm

pt gru 15, 2017 9:21 pm

Panowie właśnie wgrałem pierwszy raz suple do sonoffa basic, połączyłem się z 192.168.4.1, zapisałem adresy a sonoff jest nadal w trybie konfiguracji - podają, że przytrzymanie przycisku na 5s powoduje wyjście lecz to nie pomaga - gdzie szukać błędu ?
Last State WIFI - Connecting ...
Pozdrawiam

Dobra, połączył się z wifi i zastartował - post do usunięcia
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2017 9:37 pm przez augusto, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ