Page 5 of 12

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:01 pm
by WojtekSPEC
ok, tylko chodzi mi o czas, minutę, 10 minut, godzinę ? :-) Kręci się gif, a na pasku postępu zero reakcji po 10 minutach

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:22 pm
by wojtas567
1-2 min max, oznacza to, że albo nie jest wprowadzony moduł w tryb wgrywania albo TX RX zamienione.

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:29 pm
by slawek
"Kręci się gif" - czym wgrywasz? Bo jeśli NodeMCU Flasherem, to niewiele zobaczysz...

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:35 pm
by WojtekSPEC
No właśnie nim, tak jak z tego poradnika: http://smart-house.adrian.czabanowski.c ... do-sonoff/
Jakieś inne programy polecacie?

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:36 pm
by slawek

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:40 pm
by WojtekSPEC
Dzięki Sławek za kopalnie wiedzy

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 9:59 pm
by WojtekSPEC
Jest jakiś test, że SONOFF jest dobrze podpiety pod komputer? Tzn, że goldpiny są dobrze przylutowane i połączenie jest poprawne?

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Mon Mar 12, 2018 10:15 pm
by slawek
WojtekSPEC wrote:
Mon Mar 12, 2018 9:59 pm
Jest jakiś test, że SONOFF jest dobrze podpiety pod komputer? Tzn, że goldpiny są dobrze przylutowane i połączenie jest poprawne?
Organoleptyczny ;) a bardziej serio to patrz na logi w oknie flasha, przy prawidłowym połączeniu w trybie boot zobaczysz też mac adresy...
Sterowniki masz OK?

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Tue Mar 13, 2018 8:29 am
by WojtekSPEC
Log z Flash Download Tool:
"Connecting...
chip sync error.
com closed"

Steroniki mam wgrane z twojego linku.

Re: Jak wgrać firmware do sonoff

Posted: Tue Mar 13, 2018 9:26 pm
by WojtekSPEC
Generalnie wszystkie kłopoty wynikały ze słabych lutów. Jak ktoś początkujący to czyta to lepiej lutownicą kolbową działać niż transformatorową. To ode mnie, a więc jestem krok dalej i po wgraniu softu SONOFF nie reaguje migającą diodą.

Czy takie parametry jak w załączniku są poprawne?