sonoff i router Asmax 1004G

Post Reply
gogle231
Posts: 2
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:02 pm

Tue Jul 16, 2019 7:14 pm

witam zgodnie z instrukcją https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ krok po kroku wszystko ładnie pięknie i teraz mała muka,
1. honor 10 hotspot i apka supli działa pięknie
2. router wifi amax za piernika nie chce się połączyć moduł z routerem, więc nici z korzystania z aplikacji
proszę o pomoc i ewentualne możliwości rozwiązania problemu bądź podpowiedzi w ustawieniu routera
isom
Posts: 31
Joined: Sat Oct 27, 2018 6:09 am

Tue Jul 16, 2019 8:05 pm

Moduł nie łączy się z routerem , tylko z serwerem , a żeby było to możliwe to na początek trzeba włączyć rejestrację urządzeń , w poradniku który jest mocno przeterminowany nie ma o tym słowa , bo kiedyś nie było takiej potrzeby.
Zaloguj się do swojego clouda , potem "Moja Supla" i będzie tam okno "Rejestracja Urządzeń" kliknij w to okno to aktywujesz na 24h .
gogle231
Posts: 2
Joined: Tue Jul 16, 2019 7:02 pm

Fri Jul 26, 2019 9:06 pm

odpowiem krótko na te odpowiedź powyżej:
zielonego pojęcia nie masz o tym co piszesz! dziękuje Ci za odpowiedź, ale więcej się nie udzielaj
User avatar
makrz
Posts: 137
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm
Location: Opole

Fri Jul 26, 2019 9:30 pm

gogle231 wrote:
Tue Jul 16, 2019 7:14 pm
witam zgodnie z instrukcją https://www.smartnydom.pl/wgrywanie-fir ... do-sonoff/ krok po kroku wszystko ładnie pięknie i teraz mała muka,
1. honor 10 hotspot i apka supli działa pięknie
2. router wifi amax za piernika nie chce się połączyć moduł z routerem, więc nici z korzystania z aplikacji
proszę o pomoc i ewentualne możliwości rozwiązania problemu bądź podpowiedzi w ustawieniu routera
1. Po co ten hotspot w honor 10?
2. Ten asmax skąd ma internet? Czy wifi w nim włączone?
isom wrote:
Tue Jul 16, 2019 8:05 pm
Moduł nie łączy się z routerem , tylko z serwerem , a żeby było to możliwe to na początek trzeba włączyć rejestrację urządzeń , w poradniku który jest mocno przeterminowany nie ma o tym słowa , bo kiedyś nie było takiej potrzeby.
Zaloguj się do swojego clouda , potem "Moja Supla" i będzie tam okno "Rejestracja Urządzeń" kliknij w to okno to aktywujesz na 24h .
Czego nie rozumiesz w odpowiedzi @isom?
Patryk
Posts: 258
Joined: Mon Jan 07, 2019 7:51 pm

Fri Jul 26, 2019 9:34 pm

Sprawdź czy poprawnie jest wpisana nazwa sieci wifi i hasło.
Też na początku miałem ten problem.
Jak wprowadzasz dane konfiguracyjne z telefonu, ten lubi "dodać" na końcu spacje.
Tego na pierwszy rzut oka nie widać, ale jak na końcu będzie, czy to w nazwie wifi, czy to w haśle, ta spacja , moduł nie połączy się z Cloud-em.
Post Reply