Zmiana sieci WIFI Wemos D1

terminux
Posty: 4
Rejestracja: ndz sty 13, 2019 10:04 am

śr mar 18, 2020 3:21 pm

Mam zaprogramowanego Wemosa D1 pracującego w jakiejś sieci WIFI powiedzmy SIEC1.
Muszę przenieść go do innej sieci powiedzmy SIEC2.
Czy muszę resetować Wemosa do zera i od nowa wgrywać wszystko czy jest jakiś sposób żeby tylko zmienić sieć WIFI z SIEC1 na SIEC2 oczywiście wprowadzić nowe hasło.
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 1175
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

śr mar 18, 2020 4:03 pm

Jeśli soft wgrany w tego Wemosa ma opcję wejścia w tryb konfiguracji to nie ma problemu. Jeśli jest to soft z Arduino z na stałe wpisanym SSID oraz hasłem, to niestety musisz skompilować i wgrać z poprawnymi danymi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Strona prywatna: https://www.blaszczak.pl
Jakość powietrza: https://robert.aqi.eco
terminux
Posty: 4
Rejestracja: ndz sty 13, 2019 10:04 am

pt mar 20, 2020 6:19 am

OK, dziękuję za odpowiedź. Obawiam się, że będę musiał jeszcze raz kompilować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”