Termometr do sonoff socket

ROUR
Posty: 17
Rejestracja: sob sty 27, 2018 12:34 pm

sob paź 10, 2020 3:51 pm

Czy do sonoff socket z oprogramowaniem supla można podpiąć czujnik ds18b20 ?
Załączniki
Screenshot_20201010-174753~2.png
Screenshot_20201010-174753~2.png (654.84 KiB) Przejrzano 224 razy
ROUR
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

sob paź 10, 2020 4:52 pm

ROUR pisze:
sob paź 10, 2020 3:51 pm
Czy do sonoff socket z oprogramowaniem supla można podpiąć czujnik ds18b20 ?
Wydaje się że tak.
ROUR
Posty: 17
Rejestracja: sob sty 27, 2018 12:34 pm

sob paź 10, 2020 5:28 pm

Coś więcej w temacie? Miejsce wpięcia? gpio?
ROUR
ROUR
Posty: 17
Rejestracja: sob sty 27, 2018 12:34 pm

wt paź 13, 2020 5:45 am

Czy ktoś może rozwinąć ten temat?

Model S26TPE-FR. Chcę zmienić oprogramowanie na Supla i wykorzystać go jako termostat. Czy jest to możliwe, a jeżeli tak to z jaką wersją oprogramowania i pod które piny należałby podpiąć DS18B20?
ROUR
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 13, 2020 7:40 am

ROUR pisze:
wt paź 13, 2020 5:45 am
Czy ktoś może rozwinąć ten temat?

Model S26TPE-FR. Chcę zmienić oprogramowanie na Supla i wykorzystać go jako termostat. Czy jest to możliwe, a jeżeli tak to z jaką wersją oprogramowania i pod które piny należałby podpiąć DS18B20?
Już, już.
Możesz pod 2 albo 3(RX). Wrzuć sobie GUI Generic. Termostat chcesz mieć przez skrypty @fracza czy na urządzeniu?
ROUR
Posty: 17
Rejestracja: sob sty 27, 2018 12:34 pm

wt paź 13, 2020 8:08 am

Może być przez skrypt
ROUR
lukfud
Posty: 558
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 13, 2020 8:11 am

ROUR pisze:
wt paź 13, 2020 8:08 am
Może być przez skrypt
To GUI Generic powinien załatwić sprawę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”