SUPLA Scripts

YoMan
Posty: 200
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 5:18 pm

fracz pisze: śr wrz 01, 2021 7:14 pm Powinno działać. Czy w logach sceny odkłada się, że wykrywa zmianę stanu?
Czy udało się znaleźć przyczynę? Testowo wrzuciłem podobny warunek na innym urządzeniu i innej lokalizacji (to samo konto) I też nie działa automatycznie :( ręczne wyzwalanie działa
Screenshot_20210917-212834_Chrome.jpg
Screenshot_20210917-212834_Chrome.jpg (383.27 KiB) Przejrzano 658 razy
YoMan
daw34
Posty: 9
Rejestracja: ndz sie 08, 2021 11:12 am

Witam, mam ten sam problem co kolega wyżej warunki sceny są spełnione lecz scena sie nie wykonuje, tylko ze jak ustawie zwykły włącznik światła to działa a Automat schodowy to nie działa.
Czy jest możliwość wyboru lub czy będzie dla Automatu schodowego.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1972
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

Coś musi być w takim razie nie tak z hookami dla automatu schodowego. Sprawdzę to w wolnej chwili, ale raczej nie prędko.
daw34
Posty: 9
Rejestracja: ndz sie 08, 2021 11:12 am

Okej, dzięki w chwili obecnej rozwiązałem problem po przez opóźnienie akcji wykonania. Ale fajnie by było jakby zaczęło działać.
mdi87
Posty: 214
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Może ktoś fax screena gdzie w pushover wkleić ten api token key ? Muszę wejść w tą aplikację co stworzyłem ?

edit: udało się.
Na chwilę obecną mam to do oświetlenia.
To zadziała jak np otworzę bramę z pilota, tzn czy dostanę powiadomienie ?
Załączniki
Screenshot_2021-09-26-10-19-41-160_com.opera.browser.jpg
Screenshot_2021-09-26-10-19-41-160_com.opera.browser.jpg (364.05 KiB) Przejrzano 429 razy
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1972
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

Powinieneś, sprawdź :-)
mdi87
Posty: 214
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 10:00 am

Jednak przy bramie otwieranej z pilota nie działają powiadomienia.
emg
Posty: 50
Rejestracja: sob sty 04, 2020 2:56 pm
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

daw34 pisze: czw wrz 23, 2021 6:09 pm Witam, mam ten sam problem co kolega wyżej warunki sceny są spełnione lecz scena sie nie wykonuje, tylko ze jak ustawie zwykły włącznik światła to działa a Automat schodowy to nie działa.
Czy jest możliwość wyboru lub czy będzie dla Automatu schodowego.
U mnie też nie załącza sceny z automatem schodowym, ze zwykłym wyłącznikiem działa
........._____.........______........______.........

supla: zamel x 2, shelly x 16 ,mk x 4, wemos x 4, ds18b20 x 6, sonoff x 1
konkurencja: były 4 blebox zostały 2, tuya x 1, nuki
Albert
Posty: 244
Rejestracja: pt sty 04, 2019 8:32 pm
Lokalizacja: Chełm

Chłopaki podrzuci ktoś jak napisać regułę (czy się da w ogóle), żeby scena wykonywała się gdy stan czujnika otwarcia zmieni się na dłużej niż np. 1 min? Osuplowałem drukarkę 3D i chciałbym, aby wyłączało się jej zasilanie gdy skończy drukować (głównie w nocy) - gdy czujnik pokaże że głowica dojechała do punktu startowego, ale drukarka musi mieć kilka minut na schłodzenie stołu i głowicy. A boję się, że przy szerszych wydrukach czujnik może "łapać" i wyłączy w międzyczasie drukarkę :lol:
rav20
Posty: 16
Rejestracja: czw lis 19, 2020 10:50 am

Albert pisze: czw paź 07, 2021 6:51 am Chłopaki podrzuci ktoś jak napisać regułę (czy się da w ogóle), żeby scena wykonywała się gdy stan czujnika otwarcia zmieni się na dłużej niż np. 1 min? Osuplowałem drukarkę 3D i chciałbym, aby wyłączało się jej zasilanie gdy skończy drukować (głównie w nocy) - gdy czujnik pokaże że głowica dojechała do punktu startowego, ale drukarka musi mieć kilka minut na schłodzenie stołu i głowicy. A boję się, że przy szerszych wydrukach czujnik może "łapać" i wyłączy w międzyczasie drukarkę :lol:
zobacz tutaj: viewtopic.php?p=106668#p106668
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”