Stacja pogodowa by shimano73

Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1387
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

Anemometr w moim kodzie , działa w ten sposób ze mierzy czas pomiędzy impulsami przeliczając na prędkość , ten sposób ma taki plus ze mierzy nawet małe prędkości minusem jest to gdy nagle się zatrzyma to pokazuje stała wartość , w moim kodzie jest warunek ze jeśli wartość pomiaru się kilka razy powtórzy to ustawia ja na zero
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha
michal188
Posty: 98
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

Dzięki za odpowiedź 😀myślałem że coś źle połaczyłem 😅
michal188
Posty: 98
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

shimano73 pisze: ndz wrz 26, 2021 8:32 am Anemometr w moim kodzie , działa w ten sposób ze mierzy czas pomiędzy impulsami przeliczając na prędkość , ten sposób ma taki plus ze mierzy nawet małe prędkości minusem jest to gdy nagle się zatrzyma to pokazuje stała wartość , w moim kodzie jest warunek ze jeśli wartość pomiaru się kilka razy powtórzy to ustawia ja na zero
Jeszcze jedno pytanie, już się chyba ktoś pytał, będziesz moW robił aktualizacje stacji na nowe biblioteki czy raczej temat umarł przez brak czasu 😅
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1387
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

Jakiś czas temu zrobiłem sofcik na nowej bibliotece , to znaczy była nowa gdy go pisałem :lol:
Niestety mam z nim problem i nie potrafię sobie poradzić z problemem który polega na tym iż z programu znikają ustawiania konfiguracyjne i układ wchodzi w tryb konfiguracji. Dzieje się to prawdopodobnie podczas restartów urządzenia lub restartu połączenia z serwerem .
Na początku wydawało mi się że problem leży w braku pullup'a w przycisku wejścia do konfiguracji, niestety nie, wyłączyłem również DDR - nie pomogło. Teraz jest nowsza biblioteka i program się w niej już nie kompiluje wię muszę zrobić wszystko od nowa :(
Program jest oparty o jedną z pierwszych wersji GUI Generic, aby działało jako stacja pogodowa należny wybrać płytkę "Nettigo air monitor"
Zostawiam program tylko w wersji bin, źródło udostępnię wraz z pojawieniem się softu z najnowszą biblioteką .
Załączniki
GUI-Generic.ino.generic.zip
(443.51 KiB) Pobrany 12 razy
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha
krycha88
Posty: 2403
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

shimano73 pisze: pn wrz 27, 2021 5:30 pm Jakiś czas temu zrobiłem sofcik na nowej bibliotece , to znaczy była nowa gdy go pisałem :lol:
Niestety mam z nim problem i nie potrafię sobie poradzić z problemem który polega na tym iż z programu znikają ustawiania konfiguracyjne i układ wchodzi w tryb konfiguracji. Dzieje się to prawdopodobnie podczas restartów urządzenia lub restartu połączenia z serwerem .
Na początku wydawało mi się że problem leży w braku pullup'a w przycisku wejścia do konfiguracji, niestety nie, wyłączyłem również DDR - nie pomogło. Teraz jest nowsza biblioteka i program się w niej już nie kompiluje wię muszę zrobić wszystko od nowa :(
Program jest oparty o jedną z pierwszych wersji GUI Generic, aby działało jako stacja pogodowa należny wybrać płytkę "Nettigo air monitor"
Zostawiam program tylko w wersji bin, źródło udostępnię wraz z pojawieniem się softu z najnowszą biblioteką .
Dodaj:
https://github.com/krycha88/GUI-Generic ... ic.ino#L48

;)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
https://paypal.me/guigeneric
michal188
Posty: 98
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

shimano73 pisze: pn wrz 27, 2021 5:30 pm Jakiś czas temu zrobiłem sofcik na nowej bibliotece , to znaczy była nowa gdy go pisałem :lol:
Niestety mam z nim problem i nie potrafię sobie poradzić z problemem który polega na tym iż z programu znikają ustawiania konfiguracyjne i układ wchodzi w tryb konfiguracji. Dzieje się to prawdopodobnie podczas restartów urządzenia lub restartu połączenia z serwerem .
Na początku wydawało mi się że problem leży w braku pullup'a w przycisku wejścia do konfiguracji, niestety nie, wyłączyłem również DDR - nie pomogło. Teraz jest nowsza biblioteka i program się w niej już nie kompiluje wię muszę zrobić wszystko od nowa :(
Program jest oparty o jedną z pierwszych wersji GUI Generic, aby działało jako stacja pogodowa należny wybrać płytkę "Nettigo air monitor"
Zostawiam program tylko w wersji bin, źródło udostępnię wraz z pojawieniem się softu z najnowszą biblioteką .
niestety nie mogę zapisać ustawień ;0
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”