SUPLA Events - "zdarzenia"

bob_
Posty: 14
Rejestracja: pn wrz 28, 2020 5:49 am

Koledzy,

a co oznacza komunikat po 'ręcznym' wywołaniu za pomocą --dispatch w postaci:

You cannot define a mapping item when in a sequence at line 3 (near "webhoo
ks: http://192.168.2.180:8080/api/scenes/ex ... dd-bd8b-f2
fdc009892f").

Przeczytałem cały wątek, najpierw instalowałem "na czysto" potem wprowadzałem poprawki sugerowane tutaj i niestety brak reakcji na zmianę stanu czujnika. Supla-cloud na dockerze, własny serwer, wersja: 2.3.33, scripts wersja: 4.2.1

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1976
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

Wklej tutaj swojego ymla.
bob_
Posty: 14
Rejestracja: pn wrz 28, 2020 5:49 am

# these are examples only, adjust to your needs

events:

- condition: state(54).hi # zbiornik pelny
webhooks: http://192.168.2.180:8080/api/scenes/execute/(tu jest id mojego linka)
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1976
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

Wcięcia są ważne, tj:

Kod: Zaznacz cały

# these are examples only, adjust to your needs

events:
- condition: state(54).hi # zbiornik pelny
  webhooks: http://192.168.2.180:8080/api/scenes/execute/(tu jest id mojego linka)
bob_
Posty: 14
Rejestracja: pn wrz 28, 2020 5:49 am

No tego nie przewidziałem. OK, dzięki za zwrócenie uwagi, sprawdzę to.
macu
Posty: 1
Rejestracja: czw wrz 09, 2021 8:26 am

Cześć. Jestem nowy, jak piszę w złym miejscu to przepraszam. Zacznę od prośby o pomoc bo kompletnie nie ogarniam, a potrzebuję zrobić zdarzenie/scenę u Fracza dla row-01, mianowicie: Jeśli włączony - wyłącz po 5s. Ktoś może mi dać gotowca?

Pytanie drugie, chciałbym nauczyć się programować na własne potrzeby, możecie mi zlinkować wiedzę od podstaw, od czego zacząć, żebym ameryki nie odkrywał?

Dziękuję :)
pbrys
Posty: 17
Rejestracja: ndz mar 07, 2021 7:27 pm

nie wiem o co chodzi:
mam scenę która ma zapalić światło przed domem po otwarciu furtki w określonym przedziale czasowym, niby proste, ale niedziałą,
to znaczy nie działa kiedy w "Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów" mam wpisaną krańcówkę z furtki - {{state(6723).hi}}, tz scena widzi zmianę jak furtka sie otworzy ale nie uruchamia sceny, o co może chodzić :?:

PS. jak podmienię "Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów" zmienie kanał na jakiś przekaźnik, np na {{state(4752).on}} to działa bez zarzutu :x
and111
Posty: 209
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

pbrys pisze: ndz paź 24, 2021 8:27 am nie wiem o co chodzi:
mam scenę która ma zapalić światło przed domem po otwarciu furtki w określonym przedziale czasowym, niby proste, ale niedziałą,
to znaczy nie działa kiedy w "Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów" mam wpisaną krańcówkę z furtki - {{state(6723).hi}}, tz scena widzi zmianę jak furtka sie otworzy ale nie uruchamia sceny, o co może chodzić :?:

PS. jak podmienię "Wyzwalanie w oparciu o stan kanałów" zmienie kanał na jakiś przekaźnik, np na {{state(4752).on}} to działa bez zarzutu :x

Zobacz na to viewtopic.php?p=108291#p108291
piotr.bieda@post.pl
Posty: 28
Rejestracja: pt lis 15, 2019 7:07 pm

Cześć,

Mam własną instalację Supli i Scripts na Raspberry.

Dzisiaj miałem dziwną sytuację (już po raz drugi). Nic nie ruszając przestały się wyzwalać skrypty. Nie było mnie w domu i nic się nie zakrualizowało. Jedyne co wyzwoliłem linka z supli scitps.

Przy ponownym uruchomieniu supla-scripts i przy sprawdzaniu pliku events.yml pojawia się taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

[WARNING] Some commands could not be registered:

In SimulateEventsCommand.php line 39:

  Class 'Twig_Environment' not found




  An option named "connection" already exists.

Kiedys pomogła aktualizacja ale teraz pojawia się dodatkowo:

Kod: Zaznacz cały

rm: cannot remove 'var/cache/prod': Directory not empty
PHP Warning:  file_put_contents(/var/www/cloud/var/cache/prod/annotations.map): failed to open stream: Permission denied in /var/www/cloud/vendor/symfony/symfony/src/Symfony/Component/HttpKernel/Kernel.php on line 394

In Filesystem.php line 682:

  Unable to write to the "/var/www/cloud/var/cache/prod/ContainerYxrUCCl" dir
  ectory.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak wskrzesić skrypty?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”