SUPLA Scripts

pbrys
Posty: 17
Rejestracja: ndz mar 07, 2021 7:27 pm

... u siebie znalazłem rozwiązanie problemu,

w Supla CLOUD czujniki muszą mieć włączoną opcię "Pokaż w urządzeniach klienckich"

teraz sceny działają mi w oparciu o zmianę stanu na tych czujnikach.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1208
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

lesny8 pisze: pn paź 18, 2021 7:06 pm Dodaj do serwisu

Kod: Zaznacz cały

logging:
  driver: "json-file"
gdzie mam to wpisać??
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2045
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

PuteR pisze: ndz paź 24, 2021 9:05 pm
lesny8 pisze: pn paź 18, 2021 7:06 pm Dodaj do serwisu

Kod: Zaznacz cały

logging:
  driver: "json-file"
gdzie mam to wpisać??
docker-compose.yml

Kod: Zaznacz cały

version: '3.4'

services:
  supla-cloud:
    container_name: ${COMPOSE_PROJECT_NAME}-cloud
    restart: unless-stopped
    build:
      context: ./cloud
      target: supla_cloud_prod
    env_file:
      - .env.default
      - .env
    volumes:
      - ./ssl/cloud:/etc/apache2/ssl:z
      - ${VOLUME_DATA}/cloud-local:/var/www/cloud/var/local
      - ${VOLUME_DATA}/cloud-logs:/var/www/cloud/var/logs
      - supla-server-socket:/supla-server:z
    logging:
      driver: "json-file"
      options:
        max-size: 50m
    links:
      - supla-db
    depends_on:
      - supla-db

  supla-db:
    container_name: ${COMPOSE_PROJECT_NAME}-db
    restart: unless-stopped
    image: hypriot/rpi-mysql:5.5
    env_file:
      - .env.default
      - .env
    environment:
      MYSQL_ROOT_PASSWORD: ${DB_PASSWORD}
      MYSQL_DATABASE: supla
      MYSQL_USER: supla
      MYSQL_PASSWORD: ${DB_PASSWORD}
    volumes:
      - ${VOLUME_DATA}/mysql:/var/lib/mysql:z
      - ./db:/etc/mysql/conf.d
    logging:
      driver: "json-file"
      options:
        max-size: 50m

  supla-server:
    container_name: ${COMPOSE_PROJECT_NAME}-server
    restart: unless-stopped
    build: ./server
    env_file:
      - .env.default
      - .env
    volumes:
      - ./ssl/server:/etc/supla-server/ssl:z
      - supla-server-socket:/var/run/supla:z
    ports:
      - "2016:2016"
      - "2015:2015"
    logging:
      driver: "json-file"
      options:
        max-size: 50m
    links:
      - supla-db
    depends_on:
      - supla-cloud

volumes:
  supla-server-socket: {}
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1208
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

lesny8 pisze: pn paź 18, 2021 7:06 pm
mój plik wygląda aktualnie tak i dalej nie mogę uruchomić supła scripts jest ten sam błąd.

Kod: Zaznacz cały

version: '3'

services:
  supla-cloud:
    container_name: ${COMPOSE_PROJECT_NAME}-cloud
    restart: unless-stopped
    image: supla/supla-cloud
    env_file:
      - .env.default
      - .env
    volumes:
      - ./ssl/cloud:/etc/apache2/ssl:z
      - ${VOLUME_DATA}/cloud-local:/var/www/cloud/var/local
      - ${VOLUME_DATA}/cloud-logs:/var/www/cloud/var/logs
      - supla-server-socket:/supla-server:z
    logging:
      driver: "json-file"
    links:
      - supla-db
    depends_on:
      - supla-db

  supla-db:
    container_name: ${COMPOSE_PROJECT_NAME}-db
    restart: unless-stopped
    image: mysql:5.7.20
    env_file:
      - .env.default
      - .env
    environment:
      MYSQL_ROOT_PASSWORD: ${DB_PASSWORD}
      MYSQL_DATABASE: supla
      MYSQL_USER: supla
      MYSQL_PASSWORD: ${DB_PASSWORD}
    volumes:
      - ${VOLUME_DATA}/mysql:/var/lib/mysql:z

  supla-server:
    container_name: ${COMPOSE_PROJECT_NAME}-server
    restart: unless-stopped
    image: supla/supla-server
    env_file:
      - .env.default
      - .env
    volumes:
      - ./ssl/server:/etc/supla-server/ssl:z
      - supla-server-socket:/var/run/supla:z
    ports:
      - "2016:2016"
      - "2015:2015"
    links:
      - supla-db
    depends_on:
      - supla-cloud

volumes:
  supla-server-socket: {}
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2045
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Wkleiłem Ci wcześniej docker-compose.yml Supli.
Dla supla-scripts jest tak samo tylko docker-compose.base.yml
Dodaj do obu kontenerów

Kod: Zaznacz cały

    logging:
      driver: "json-file"
      options:
        max-size: 50m
andras
Posty: 374
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

Co się stało że złote myśli nie działają ? a było to ciekawe :)
tcp
Posty: 229
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

Potrzebuję pomocy. Budzę się rano a tu trochę gorąco i ogrzewanie działa na fuul. Nie mogę do skryptów supla.fracz. Wyłączyłem więc ogrzewanie ręcznie. Mam komunikat:
Załączniki
obraz_2021-11-24_084033.png
obraz_2021-11-24_084033.png (46.49 KiB) Przejrzano 261 razy
becON
Posty: 35
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

tcp pisze: śr lis 24, 2021 7:41 am Potrzebuję pomocy. Budzę się rano a tu trochę gorąco i ogrzewanie działa na fuul. Nie mogę do skryptów supla.fracz. Wyłączyłem więc ogrzewanie ręcznie. Mam komunikat:
Nie tylko u Ciebie. Temat już jest tutaj:
viewtopic.php?f=8&t=9659&p=112051#p112051
Typowy1
Posty: 7
Rejestracja: czw paź 15, 2020 7:10 pm

Takie pytanko, czy próbował ktoś sterować termostatem by Krycha przy pomocy Scripts?
Próbowałem ustawiać sceny które np. wywołują przycisk zmniejszania temperatury jeżeli jest wyższa niż 21 i teoretycznie to działa ale w praktyce tylko raz bo wykrywa działania rekurencyjne :roll: Ja rozumiem potrzebę zabezpieczenia serwera przed użytkownikami oczywiście, ale czy jest jakaś metoda żeby wywołać określoną scenę np. 10 razy pod rząd?

Próbowałem użyć wyzwalania sceny w oparciu o czas 00,01,02,03,04,05,06,07,08,09,10 06 * * 1-5 czyli teoretycznie co minutę by się miało wykonywać ale też lipka :( Wykonuje się raz czasem dwa.

Używałem wcześniej "standardowego" termostatu Scripts ale zbyt często rozłącza mi Wi-Fi i się budziłem na zmianę w lodówce lub piekarniku :lol:
Michal_
Posty: 5
Rejestracja: pn lip 12, 2021 9:54 am

Jak obsłużyć w scenach warunek "Action trigger"? :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”