Supla scripts 2.0

miko1282
Posts: 181
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm

Thu Jul 05, 2018 11:29 am

Zauważa stan, ale po około 5 minutach dopiero zobaczy supla script zmianę stanu
mzw
Posts: 25
Joined: Tue Sep 05, 2017 6:50 am

Thu Jul 05, 2018 12:13 pm

miko1282 wrote:
Thu Jul 05, 2018 11:29 am
Zauważa stan, ale po około 5 minutach dopiero zobaczy supla script zmianę stanu
Rzeczywiście wygląda na to, że maksymalnie po 1 minucie już widzi. Nie przyszło mi do głowy żeby chwilę zaczekać. Dzięki za odpowiedź.
User avatar
fracz
Posts: 952
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Thu Jul 05, 2018 1:19 pm

W celu niezajechania serwerów supli (mimo braku quoty), w skryptach dołożony jest 60-sekundowy cache na odczyt stanu kanałów. Przy zmianie stanu ze skryptów aplikacja go czyści i zawsze odczytuje stan na nowo. Przy zmianie stanu z zewnątrz, może pojawić się w najgorszym przypadku minutowe opóźnienie.
becON
Posts: 25
Joined: Thu Nov 16, 2017 12:02 am

Sat Jul 07, 2018 9:36 pm

fracz wrote:
Mon Jun 18, 2018 10:01 am
Nowa wersja v2.8.1:
  • SUPLA Rhythm Code Recorder
  • Możliwość włączania/wyłączania w scenach kanału z fukncją STAIRCASETIMER
  • Możliwość procentowego otwaracia rolety w scenie (20%, 40%, 60%, 80%)
  • Wyświetlenie procentowego otwarcia rolety po sprawdzeniu stanu w kokpicie
Dlaczego Twoje skrypty od tej wersji nie otwierają się w okienku HTML (nie wiem jaka jest tego dokładna definicja), a odpalają za każdym razem domyślną przeglądarkę ze wszystkimi otwartymi zakładkami?
:?
Sibikk
Posts: 207
Joined: Mon Nov 07, 2016 12:42 pm
Location: Katowice

Mon Jul 09, 2018 12:09 pm

Cześć i czołem.
Wojtku cały czas mam problem ze scenami, Nie wykonują się akcje zasłoń odsłoń dla rolet(zaworów) sterowanie jest na RPI0, kanały są widoczne w skryptach, scena zapisana ale brak akcji. Możesz sprawdzić gdzie tkwi problem?
Kanały ID34329 ID34330
kospan
Posts: 19
Joined: Sat Feb 13, 2016 1:11 pm

Tue Jul 10, 2018 7:48 pm

A ja nadal szukam odpowiedzi czy na ESP12/ Wemos da się zrobić 3 przekaźniki i 3 czujniki temp ? tzn jedno urządzenie a 3 oddzielne termostaty / czy schematy włączeń ?
User avatar
michael
Posts: 543
Joined: Wed Nov 09, 2016 8:00 am
Location: Wojkowice

Mon Jul 23, 2018 8:41 am

Zauważyłem w skryptach taki ficzer w zmiennej czujnika poczty :)
Mianowicie jest tak:

Code: Select all

{{6|hi|bool:nie ma,jest}}
zwraca, że

Code: Select all

jest
a ikonka jest pusta.

Oczywiście zamieniłem sobie te słowa miejscami i jest OK, ale wiadomo 8-)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
maras
Posts: 53
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Wed Aug 15, 2018 4:49 pm

Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.

O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
User avatar
pzygmunt
Posts: 4039
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Aug 15, 2018 5:50 pm

maras wrote:
Wed Aug 15, 2018 4:49 pm
Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.

O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
Sprawdź teraz. Była aktualizacja serwerów i przez chwile API mogło być niedostępne na niektórych serwerach.
becON
Posts: 25
Joined: Thu Nov 16, 2017 12:02 am

Thu Aug 23, 2018 3:57 am

pzygmunt wrote:
Wed Aug 15, 2018 5:50 pm
maras wrote:
Wed Aug 15, 2018 4:49 pm
Error when communicating with Supla API: Could not execute the action.

O co chodzi? Wszystko działało prawidłowo na moim koncie i dziś po dłuższej przerwie wchodzę i widzę, że nie działa
Sprawdź teraz. Była aktualizacja serwerów i przez chwile API mogło być niedostępne na niektórych serwerach.
Spamer poniżej!
Post Reply