Może przypiąć to FAQ, ale ludzie i tak szukajki nie używają

Może w kuchnie nie potrzebujesz aż 11 wskazań z czujnikówManiek913 pisze: ↑wt sty 14, 2020 5:14 pmProblem w tym że zachęcony testami "na stole" zbudowałem sobie fajny gadżet : https://www.youtube.com/watch?v=6ooas9LRzUI który łączy potrzebne funkcje w kuchni (załączenie oświetlenia blatu, wskazywanie temp, wilgotności i ciśnienia w kuchni i przy okazji wizualizuje temperatury w domu,a po zabudowie jest problem. Teraz mam "dziurę" w osprzęciei pretensje żony
![]()
Kod: Zaznacz cały
void supla_board_configuration(void) {
// if (Modul_tryb_konfiguracji == 2) return;
SuplaDevice.addRelay(5, true);
add_Relay_Button(VIRTUAL_PIN_THERMOSTAT_AUTO, PIN_BUTTON_AUTO, INPUT_TYPE_BTN_MONOSTABLE);
SuplaDevice.addRelayButton(VIRTUAL_PIN_THERMOSTAT_MANUAL, PIN_BUTTON_MANUAL, INPUT_TYPE_BTN_BISTABLE, RELAY_FLAG_RESET);
SuplaDevice.addRelayButton(VIRTUAL_PIN_SET_TEMP, INPUT_TYPE_BTN_NONE, INPUT_TYPE_BTN_BISTABLE, RELAY_FLAG_RESET);
SuplaDevice.addDS18B20Thermometer();
Masz moze soft oraz schemat jak podpiac oled do tego termostatu, jesli masz to prosze o binwrobel111 pisze: ↑ndz lut 16, 2020 12:57 pmPracuję nad modernizacją tego termostatu. Zrealizowałem juź bezprzewodowy odczyt temperatury za pomocą modułu radiowego NRF24L01. Obecnie pracuję nad dodaniem wyświetlcza oled.
Natchnęło mnie jednak do przemyśleń która opcja będzie lepsza i bardziej rozwojowa:
a) jeden moduł esp z oled + termometry bezprzewodowe w każdym z pomieszczeń - przekazywanie temperatur drogą radiową (opcjonalnie przewodowo)
b) po jednym z modułów esp z oled oraz termometrem w każdym z pomieszczeń - przekazywanie sygnału do pieca drogą radiową ( opcjonalnie przewodowo)
W nawiasach ująłem opcję gdyż w obecnym mieszkaniu nie mam jak położyć przewodów. W późniejszym terminie, po wybudowaniu domu, mógłbym to zrobić przewodowo .
Obecnie bardziej rozwojowe wydaje mi się opcja b.
A Wy co o tym sądzicie?