Stacja pogodowa by shimano73

michal188
Posty: 88
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

czw kwie 15, 2021 5:14 am

Będę wdzięczny za info 😀
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 158
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

pt kwie 16, 2021 7:54 pm

Przy okazji grzebania w kodzie... zerknij proszę na kanał max i min wartości temperatury w ciągu doby. Zauważyłem, że gdy temperatura max jest przez 24h niższa niż -0,01 to jest brak wskazania w tym kanale.
mort
Posty: 13
Rejestracja: pn gru 28, 2020 10:58 am

sob kwie 17, 2021 1:56 pm

Problem z temperaturą min/max poniżej zera wynika tylko z ułomności wykorzystanego rozwiązania. Po prostu wykorzystany w tym celu kanał wilgotności nie może mieć wartości ujemnych gdyż jego zakres to 0-100%.
Awatar użytkownika
dzikusk
Posty: 158
Rejestracja: wt maja 01, 2018 7:24 pm
Lokalizacja: Bolesławiec

sob kwie 17, 2021 2:01 pm

Więc zwracam honor. Pozostaje czekać na odpowiednie kanały do tych celów. Tylko kiedy to nastanie.....
michal188
Posty: 88
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

czw kwie 29, 2021 7:33 pm

GregW pisze:
pn sty 25, 2021 8:19 pm
Siwyv pisze:
pn sty 25, 2021 3:31 pm
A wyskakuję Ci okienko do wpisania loginu i hasła ??
Tak. Co bym nie wpisał to efekt ten sam. Nie da się zalogować.
Powalcze trochę, może się uda. Wgram jeszcze raz soft , może coś poszło nie tak przy wgrywaniu


Edit...
Hasło znalazłem... w plikach, nie wiem czemu ale hasło wpisane w konfiguracji zaraz po uruchomieniu nie zapisało się..
I tu się zastanawiam czy czasem nie jest tak z wysyłaniem danych do aqi.eco, z tego co pamiętam to w polu czasu pomiarów był rządek cyferek i prawdopodobnie po wpisaniu przeze mnie wartości nie zapisało tego. I teraz czeka na wysłanie np. 1234567765443 minut 😁

EDIT 2:
niestety po wyczyszczeniu i wgraniu od nowa stacja łączy się (aqi.eco) tylko raz zaraz po uruchomieniu i potem cisza ...
w apce supli wszystko widać i działa .. ale na zewnątrz już wysłać nie chce

Coś poszło z tematem?
I jakie jest hasło ten sam kłopot co kolega
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1317
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt kwie 30, 2021 4:52 am

Strasznie namieszałem sobie w programie i nie umiem sobie z tym poradzić tym bardziej że czasu na suple mam bardzo mało :(
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
mort
Posty: 13
Rejestracja: pn gru 28, 2020 10:58 am

pt kwie 30, 2021 7:59 am

Z tym wysyłaniem do aqi to jest w ogóle jakaś loteria. Mam dwie identyczne kropka w kropkę stacje. Na jednej działa wszystko perfect a na drugiej wysyła tylko po restarcie i tylko raz dane do aqi. Nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi.

A z hasłem dostępowym po konfiguracji to jest taki motyw że nie może być za krótkie. W sensie login:admin hasło:admin nie zadziała.
GregW
Posty: 6
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 11:10 am

pt kwie 30, 2021 11:58 am

U mnie poszło po wpisaniu password :)
michal188 pisze:
czw kwie 29, 2021 7:33 pm
GregW pisze:
pn sty 25, 2021 8:19 pm
Siwyv pisze:
pn sty 25, 2021 3:31 pm
A wyskakuję Ci okienko do wpisania loginu i hasła ??
Tak. Co bym nie wpisał to efekt ten sam. Nie da się zalogować.
Powalcze trochę, może się uda. Wgram jeszcze raz soft , może coś poszło nie tak przy wgrywaniu


Edit...
Hasło znalazłem... w plikach, nie wiem czemu ale hasło wpisane w konfiguracji zaraz po uruchomieniu nie zapisało się..
I tu się zastanawiam czy czasem nie jest tak z wysyłaniem danych do aqi.eco, z tego co pamiętam to w polu czasu pomiarów był rządek cyferek i prawdopodobnie po wpisaniu przeze mnie wartości nie zapisało tego. I teraz czeka na wysłanie np. 1234567765443 minut 😁

EDIT 2:
niestety po wyczyszczeniu i wgraniu od nowa stacja łączy się (aqi.eco) tylko raz zaraz po uruchomieniu i potem cisza ...
w apce supli wszystko widać i działa .. ale na zewnątrz już wysłać nie chce

Coś poszło z tematem?
I jakie jest hasło ten sam kłopot co kolega
GregW
Posty: 6
Rejestracja: czw wrz 17, 2020 11:10 am

pt kwie 30, 2021 12:06 pm

Ja u siebie też miałem że wysyłał do aqi dane tylko raz po resecie.
Ale po wpisaniu danych do wysyłki do air.monitor zaczęło działać do aqi
mort pisze:
pt kwie 30, 2021 7:59 am
Z tym wysyłaniem do aqi to jest w ogóle jakaś loteria. Mam dwie identyczne kropka w kropkę stacje. Na jednej działa wszystko perfect a na drugiej wysyła tylko po restarcie i tylko raz dane do aqi. Nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi.

A z hasłem dostępowym po konfiguracji to jest taki motyw że nie może być za krótkie. W sensie login:admin hasło:admin nie zadziała.
michal188
Posty: 88
Rejestracja: wt wrz 01, 2020 9:28 pm

pt kwie 30, 2021 2:49 pm

GregW pisze:
pt kwie 30, 2021 12:06 pm
Ja u siebie też miałem że wysyłał do aqi dane tylko raz po resecie.
Ale po wpisaniu danych do wysyłki do air.monitor zaczęło działać do aqi
mort pisze:
pt kwie 30, 2021 7:59 am
Z tym wysyłaniem do aqi to jest w ogóle jakaś loteria. Mam dwie identyczne kropka w kropkę stacje. Na jednej działa wszystko perfect a na drugiej wysyła tylko po restarcie i tylko raz dane do aqi. Nie mam zielonego pojęcia o co w tym chodzi.

A z hasłem dostępowym po konfiguracji to jest taki motyw że nie może być za krótkie. W sensie login:admin hasło:admin nie zadziała.
Potwierdzam działa
Hasło musi mieć 8 znaków bynajmniej u mnie zadziałało
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”