Sterowanie roletami - Arduino MEGA

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt kwie 27, 2018 8:05 am

A gdzie w tym szkicu zapisujesz do flash ?
Demark
Posty: 16
Rejestracja: sob gru 23, 2017 5:42 am

pt kwie 27, 2018 12:45 pm

pzygmunt pisze:
pt kwie 27, 2018 8:05 am
A gdzie w tym szkicu zapisujesz do flash ?
A to nie są te linijki co dodałem od Ciebie



void supla_rs_SavePosition(int channelNumber, int position) {
// Save roller shutter position on flash memory.
// *Arduino EEPROM is not recommended because of write cycle limits.
}

void supla_rs_LoadPosition(int channelNumber, int *position) {
// Load roller shutter position from flash memory
}

void supla_rs_SaveSettings(int channelNumber, unsigned int full_opening_time, unsigned int full_closing_time) {
// Save roller shutter settings on flash memory.
// *Arduino EEPROM is not recommended because of write cycle limits.
}

void supla_rs_LoadSettings(int channelNumber, unsigned int *full_opening_time, unsigned int *full_closing_time) {
// Load roller shutter settings from flash memory
}

A jak powinno być? Takich rzeczy jeszcze nie robiłem.
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt kwie 27, 2018 12:49 pm

To jest tylko zarys programu, nazwy fukcji do użycia . Musisz sam dopisać obsługę pamięci tylko nie eeprom w arduino tylko zewnętrzny flash
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

pt kwie 27, 2018 12:55 pm

Ja myślałem o W25Q16B dostępny na alle.. , ale nie znalazłem przykładu wykorzystania pod arduino :(
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob kwie 28, 2018 9:40 pm

Kiedyś ktoś napisał jak można zmienić w arduino tą nazwę próbuję znaleźć ale coś nie mogę.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
shimano73
Posty: 1019
Rejestracja: ndz lut 28, 2016 12:27 pm
Lokalizacja: Orzesze

ndz kwie 29, 2018 11:20 am

Ja pisalem , szukaj w moich postach , smartfonowo- telefonicznie tego nie wstawię 😉
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie
Jak się dziś oddycha https://schimano73.aqi.eco/
https://github.com/shimano73
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz kwie 29, 2018 11:24 am

Wersja z githuba ma metodę setName

SuplaDevice.setName(„nazwa”);
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz kwie 29, 2018 3:09 pm

shimano73 pisze:
ndz kwie 29, 2018 11:20 am
Ja pisalem , szukaj w moich postach , smartfonowo- telefonicznie tego nie wstawię 😉
po godzinie szukania znalazłem
pzygmunt pisze:
ndz kwie 29, 2018 11:24 am
Wersja z githuba ma metodę setName

SuplaDevice.setName(„nazwa”);
a to jeszcze nie wiem jak zastosować ale powoli dojdę,
pobrałem nowego githuba :)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1917
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz cze 24, 2018 1:01 pm

Potrzebuję żeby rolety pracowały mi na 100% nie na 110% ale we wszystkich sytuacjach.
Przemku podawałeś mim kiedyś gdzie mogę to ustawić i przy pełnym odsłonięciu / zasłonięciu to działa jest OKI :)
ale zauważyłem, że jeżeli zasłonię na 20% i potem chcę odsłonić to roleta odsłania się więcej, tak jakby tu nadal było te 110% ??
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ