Czujnik otwarcia/zamknięcia drzwi (na klucz)

chudy84
Posty: 33
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:53 pm

czw lut 08, 2018 1:05 pm

fracz pisze:
śr mar 29, 2017 9:14 am
Zamówione, będę upychac 😊
Jak to podłączyć do Gate module? Z tego co widzę to to ma VCC, 2x GND i dane. Czy trzeba nowy soft by to obsłużyć czy wystarczy istniejące złącze sensor?
Udało się podłączyć ten czujnik?
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1834
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Kraków

czw lut 08, 2018 1:07 pm

Nie. Leży i czeka :-D
Awatar użytkownika
maffiu
Posty: 500
Rejestracja: śr lis 30, 2016 9:30 pm
Lokalizacja: Kraków/Skawina

czw lut 08, 2018 6:58 pm

fracz pisze:
czw lut 08, 2018 1:07 pm
Nie. Leży i czeka :-D
a ja myślałem ze tylko ja mam taki problem ze mi rzeczy leżą i czekają ;)
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1114
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

czw lut 08, 2018 7:41 pm

maffiu pisze:
czw lut 08, 2018 6:58 pm
fracz pisze:
czw lut 08, 2018 1:07 pm
Nie. Leży i czeka :-D
a ja myślałem ze tylko ja mam taki problem ze mi rzeczy leżą i czekają ;)
Łoooo Panie... Ile mi tego leży to głowa aż boli :)
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
becON
Posty: 32
Rejestracja: czw lis 16, 2017 12:02 am

czw lut 08, 2018 9:19 pm

fracz pisze:
śr mar 29, 2017 5:58 am
Takie coś? https://www.piekarz.pl/pl/?item=13427
I to się podpina tak jak kontaktron? Podoba mi się :blush: bolec u mnie ma 12mm, miejsca jest około 16mm... Więc ten ze szczeliną 15mm raczej nie wejdzie, ale może da się go skrócić manualnie? ;-)
Wojciechu, rzuć podobnym linkiem bo 404
Sibikk
Posty: 308
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

pt lut 09, 2018 8:53 am

[Wycięte] Pomyliłem tematy ;-)
Ostatnio zmieniony pt lut 09, 2018 9:36 am przez Sibikk, łącznie zmieniany 1 raz.
pykaman
Posty: 73
Rejestracja: śr maja 31, 2017 12:55 pm

pt lut 09, 2018 9:18 am

Witam. Proszę kolegów o potwierdzenie- bądź zaprzeczenie. Ten transoptor szczelinowy to działa na takiej zasadzie że jak nie ma bolca w tej szparze od rygla drzwi to w apce z odpowiednim softem będzie się świecić że drzwi są otwarte, gdy rygiel wejdzie w szparkę to sonoff pokaże zamkniete. Czy tak to działa? Nóżki mają cztery ale myślę że chodzi o to że dwie pary po jednej parze do jednego kabelka do sonoffa.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1991
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lut 09, 2018 10:51 am

Mniej więcej tak.
Tylko szczelinowy potrzebuje zasilania do jednej diody a druga odbiorcza robi zwarcie - to tak w wielkim uproszczeniu, minimalna ilość kabelków musi być 3 :).
Na dwóch kabelkach to krańcówka lub kontaktron i magnes.
Pozdrawiam
Wojtek
pykaman
Posty: 73
Rejestracja: śr maja 31, 2017 12:55 pm

pt lut 09, 2018 1:02 pm

Dzięki za info. Może jakiś schemacik jak to spiąć do sonoffa?😀
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”