SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

wt sty 30, 2018 6:44 pm

Poprawka wrzucona. Nowe instalacje teoretycznie nie powinny już mieć takich problemów.
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

śr sty 31, 2018 8:08 pm

Czy mamy teraz jakieś szanse na stworzenie notification.Czy da sie wykorzystać to co oferuje supla notification w aplikacji automate?
Czy wystarczy utworzyc folder scripts
I tam umieścić...no właśnie i wg starej wersji skonfigurować notification przez automate?
Ostatnio zmieniony czw lut 01, 2018 1:08 pm przez andrzejano, łącznie zmieniany 1 raz.
szym3k
Posty: 192
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

czw lut 01, 2018 12:22 pm

Może byłaby opcja na proste zależności, zależy mi na takiej czujnik bramy jest 'otwarty' światło się zaświeciło + najlepiej jakby się dało tak jak jest to jest w harmonogramach na cloud po tylko po zachodzie słońca :)
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

sob lut 03, 2018 6:43 am

Czy wystarczy i co zrobić zeby automate z tej lokalizacji widziało scrypty notifications
http://mojeIP/supla-scripts/public/v1.0/notifications
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 05, 2018 8:33 am

W celu skorzystania z powiadomień ze skryptów 1.0, należy:
  1. Kod: Zaznacz cały

    git pull
  2. Dopisać w pliku docker/.env konfigurację dla 1.0, powinno to wyglądać tak (dla proxy):

    Kod: Zaznacz cały

    COMPOSE_FILE=docker-compose.base.yml:docker-compose.proxy.yml:docker-compose.v1.0.yml
  3. W katalogu public/v1.0 zainicjalizować skrypty 1.0 wg https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... stallation
  4. Skonfigurować swoje powiadomienia w katalogu public/v1.0/notifications wg https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... instalacja
W sumie zastanawiam się, czy w GUI 2.0 po prostu nie dodać możliwości wklejenia sobie takiego configu powiadomień, żeby wykrzostać kod który już jest a "otworzyć" tą funkcjonalność dla wszystkich... Pomyślę.
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn lut 05, 2018 11:40 am

W ptk 2 dla wersji bez proxy tez da rade?
W pkt 3 nie wiem jak to zainicjować w katalogu public/v1.0.. poradz jakie wpisy w putty
Nie mam wersji proxy.Jak to najprościej zrobić w moim przypadku ...czyli cloude i scrips docker na rasbianie rpi3.Obawiam sie ze zwale mojego dockera a mam juz wszystko przeniesione
Ostatnio zmieniony pn lut 05, 2018 11:52 am przez andrzejano, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1832
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lut 05, 2018 11:50 am

W pliku .env znajdź swoje ustawienie COMPOSE_FILE i dopisz na końcu linijki

Kod: Zaznacz cały

:docker-compose.v1.0.yml
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn lut 05, 2018 11:56 am

fracz pisze:
pn lut 05, 2018 11:50 am
W pliku .env znajdź swoje ustawienie COMPOSE_FILE i dopisz na końcu linijki

Kod: Zaznacz cały

:docker-compose.v1.0.yml
To dotyczy pkt 2 bez proxy?
3 pkt ? Jeszcze jak to zainicjować?
andrzejano
Posty: 271
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pn lut 05, 2018 12:15 pm

@fracz
Myślę ze ewentualnie z tej propozycji

"W sumie zastanawiam się, czy w GUI 2.0 po prostu nie dodać możliwości wklejenia sobie takiego configu powiadomień, żeby wykrzostać kod który już jest a "otworzyć" tą funkcjonalność dla wszystkich... "

wszyscy bylibyśmy zadowoleni
andras
Posty: 299
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pn lut 05, 2018 8:30 pm

I to bardzo zadowoleni :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty użytkowników”