SUPLA Scripts

Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

śr cze 20, 2018 10:19 am

andrzejano pisze:
wt cze 19, 2018 8:10 am
Nie trzymają terminow
W ustawieniach powiadomienia zaznacz sobie
Wyłącz algorytm częstszego sprawdzania spełnionego warunku (powiadomienie pokaże się tylko w wybranych interwałach)
Duch__
Posty: 696
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr cze 20, 2018 1:00 pm

fracz pisze:
śr cze 20, 2018 10:10 am
Duch__ pisze:
pn cze 18, 2018 8:23 pm
Na dzień dobry po logowaniu
@Duch__, w logach do Twojego konta mam "Invalid username and password combination". Nie zmieniałeś hasła w cloud? Jeśli zmieniałeś, zaktualizuj swoje dane w ustawieniach skryptów.
Właśnie w tym sęk że nic nie zmieniałem.

EDIT--------------------------------------------------------

Dobra, mój błąd. Bawiłem się przecież API i generowałem nowe hasło. Już wszystko gra.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr cze 27, 2018 3:36 pm

W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2222
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

śr cze 27, 2018 9:47 pm

wojtas567 pisze:
śr cze 27, 2018 3:36 pm
W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Chcesz się chłodzić żarówką? ;)
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw cze 28, 2018 6:20 am

Wolałbym wentylatorem ;), jak do tej pory.
ale na szczęście jest też przełącznik :)
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1812
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

pn lip 02, 2018 8:45 am

wojtas567 pisze:
śr cze 27, 2018 3:36 pm
W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Jak by to miało działać skoro automat włącza się na określony czas? Termostat włączy, automat się sam wyłączy po ustalonym czasie a termostat nadal będzie myślał że grzeje/chłodzi.
Awatar użytkownika
michael
Posty: 1090
Rejestracja: śr lis 09, 2016 8:00 am
Lokalizacja: Wojkowice

pn lip 02, 2018 9:36 am

wojtas567 pisze:
śr cze 27, 2018 3:36 pm
W termostatach nie można dodać kanału na którym jest ustawiony "automat schodowy"
Zadam mega głupie pytanie :)
Gdzie się ustawia automat schodowy? :lol:

Szukam tej opcji i nie widzę nigdzie :oops:
Kabel ucięty na miarę zawsze jest za krótki...
kospan
Posty: 22
Rejestracja: sob lut 13, 2016 1:11 pm

pn lip 02, 2018 9:42 am

A ja mam takie pytanie gdzie znajdę soft do NodeMCU V3 najlepiej jakby obsługiwał 3 czujniki temp ds18b20 oraz 3 przekaźniki. Fajnie by było gdyby można było czytać dane z dwóch czujników temp i na podstawie różnicy temperatur coś załączać ;)
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1951
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn lip 02, 2018 10:15 am

fracz pisze:
pn lip 02, 2018 8:45 am

Jak by to miało działać skoro automat włącza się na określony czas? Termostat włączy, automat się sam wyłączy po ustalonym czasie a termostat nadal będzie myślał że grzeje/chłodzi.
No tu jest faktycznie konflikt musiałby ponownie go włączyć po zadanym czasie.
Chodzi mi dokładnie o wentylator w łazience który mógłbym włączyć ręcznie na 5 min ale jeżeli przekroczy zadaną wilgotność to też się włączy ale dotąd aż spadnie poniżej.
Chyba muszę pozostać przy timerze wmontowanym w wentylatorze bo tu faktycznie może być problem :(.
Pozdrawiam
Wojtek
mzw
Posty: 25
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 6:50 am

czw lip 05, 2018 8:55 am

Zauważyłem problem z supla scripts. Chodzi o odczyt stanu włącznika (sonoff basic) za pomocą sceny {{2|on|bool:zaświecone,zgaszone}}
Jeśli zmienię stan za pomocą sceny z supla scripts i odczytam stan to pokazuje poprawnie. Jeśli natomiast zmienię stan za pomocą aplikacji supla na android, a następnie odczytam stan za pomocą sceny supla scripts to niestety ale odczyt pozostaje nie zmieniony. Krótko mówiąc odczyt stanu za pomocą sceny z supla scripts nie zauważa wykonania operacji przez aplikację na androidzie. Oczywiście stan faktycznie się zmienia (żarówka zapala się i gaśnie). W drugą stronę wszystko działa ok. Aplikacja na androidzie zauważa zmiany stanu wywołane przez sceny z supla scripts. W czym może być problem?
Pozdrawiam
mzw
ODPOWIEDZ