SUPLA Scripts

szym3k
Posts: 88
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Fri Dec 14, 2018 3:00 pm

Jest to jakieś rozwiązanie, ale korzystam z paru urządzeń i jestem leniwy żeby to robić z palca. Na szybko zawsze ikonka rzuca się bardziej w pasku zakładek ;)
User avatar
fracz
Posts: 1374
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Fri Dec 14, 2018 3:03 pm

Jak dla mnie spoko, czekam na propozycje :-D
User avatar
fracz
Posts: 1374
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Dec 16, 2018 12:11 am

Na https://beta.supla.fracz.com wrzuciłem v3.0.0-beta.3... A w niej dodałem:
  • możliwość wykonania innej sceny ze sceny
  • możliwość wykonania sceny tylko gdy spełniony jest jakiś warunek
Przykład wykorzystania:

Mam 3 bramy. Tworzę 3 sceny "zamknij bramę X" pod warunkiem, że jest otwarta.
Potem dodaję kolejną scenę "zamknij wszystkie bramy", która wykonuje wszystkie 3 powyższe. W efekcie zamkną mi się wszystkie bramy, jeśli któraś z nich była otwarta.

Odpowiadając na pytania @michaela czy można to instalować u siebie - sugeruję jeszcze nie :D Aczkolwiek do odważnych świat należy...
User avatar
elhenio
Posts: 46
Joined: Tue Jan 02, 2018 1:30 pm

Sun Dec 16, 2018 9:13 am

fracz wrote:
Sun Dec 16, 2018 12:11 am
  • możliwość wykonania innej sceny ze sceny
  • możliwość wykonania sceny tylko gdy spełniony jest jakiś warunek
Super są te warunki, tylko sporo czasu trzeba czekać ma zmianę stanu warunku, przy symulacji bramy mimo otwarcia styku to przez około 30 s nadal mogę sterować przekaźnikiem.
Last edited by elhenio on Sun Dec 16, 2018 10:12 am, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
User avatar
fracz
Posts: 1374
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Dec 16, 2018 9:47 am

Nie powinno tak być. Na stronie szczegółów sceny stan pokaże się z opóźnieniem, tak, ale przy wykonaniu jest sprawdzane na świeżo. Chyba.
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Dec 16, 2018 9:50 am

elhenio wrote:
Sun Dec 16, 2018 9:13 am
Super są te warunki, tylko spor czasu trzeba czekać ma zmianę stanu warunku, przy symulacji bramy mimo otwarcia styku to przez około 30 s nadal mogę sterować przekaźnikiem.
Może to skrypty z IKEI... :lol:
PS. A może urządzenia z biedry...
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
elhenio
Posts: 46
Joined: Tue Jan 02, 2018 1:30 pm

Sun Dec 16, 2018 10:37 am

slawek wrote:
Sun Dec 16, 2018 9:50 am
Może to skrypty z IKEI... :lol:
PS. A może urządzenia z biedry...
Może, co nie zmienia faktu...
PS
IKEA się nie odmienia :) :) :)
Pozdrawiam
elhenio
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać.
User avatar
fracz
Posts: 1374
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Sun Dec 16, 2018 10:53 am

Człowiek raz coś powie.... :D
User avatar
slawek
Posts: 2073
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Sun Dec 16, 2018 10:56 am

fracz wrote:
Sun Dec 16, 2018 10:53 am
Człowiek raz coś powie.... :D
...co nie zmienia faktu, że czekam też na te skrypty :P
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Post Reply