Supla scripts 2.0

User avatar
fracz
Posts: 907
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Jan 30, 2018 6:44 pm

Poprawka wrzucona. Nowe instalacje teoretycznie nie powinny już mieć takich problemów.
andrzejano
Posts: 106
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Wed Jan 31, 2018 8:08 pm

Czy mamy teraz jakieś szanse na stworzenie notification.Czy da sie wykorzystać to co oferuje supla notification w aplikacji automate?
Czy wystarczy utworzyc folder scripts
I tam umieścić...no właśnie i wg starej wersji skonfigurować notification przez automate?
Last edited by andrzejano on Thu Feb 01, 2018 1:08 pm, edited 1 time in total.
szym3k
Posts: 43
Joined: Mon May 15, 2017 10:32 am

Thu Feb 01, 2018 12:22 pm

Może byłaby opcja na proste zależności, zależy mi na takiej czujnik bramy jest 'otwarty' światło się zaświeciło + najlepiej jakby się dało tak jak jest to jest w harmonogramach na cloud po tylko po zachodzie słońca :)
andrzejano
Posts: 106
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Sat Feb 03, 2018 6:43 am

Czy wystarczy i co zrobić zeby automate z tej lokalizacji widziało scrypty notifications
http://mojeIP/supla-scripts/public/v1.0/notifications
User avatar
fracz
Posts: 907
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Feb 05, 2018 8:33 am

W celu skorzystania z powiadomień ze skryptów 1.0, należy:
  1. Code: Select all

    git pull
  2. Dopisać w pliku docker/.env konfigurację dla 1.0, powinno to wyglądać tak (dla proxy):

    Code: Select all

    COMPOSE_FILE=docker-compose.base.yml:docker-compose.proxy.yml:docker-compose.v1.0.yml
  3. W katalogu public/v1.0 zainicjalizować skrypty 1.0 wg https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... stallation
  4. Skonfigurować swoje powiadomienia w katalogu public/v1.0/notifications wg https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... instalacja
W sumie zastanawiam się, czy w GUI 2.0 po prostu nie dodać możliwości wklejenia sobie takiego configu powiadomień, żeby wykrzostać kod który już jest a "otworzyć" tą funkcjonalność dla wszystkich... Pomyślę.
andrzejano
Posts: 106
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Mon Feb 05, 2018 11:40 am

W ptk 2 dla wersji bez proxy tez da rade?
W pkt 3 nie wiem jak to zainicjować w katalogu public/v1.0.. poradz jakie wpisy w putty
Nie mam wersji proxy.Jak to najprościej zrobić w moim przypadku ...czyli cloude i scrips docker na rasbianie rpi3.Obawiam sie ze zwale mojego dockera a mam juz wszystko przeniesione
Last edited by andrzejano on Mon Feb 05, 2018 11:52 am, edited 1 time in total.
User avatar
fracz
Posts: 907
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Mon Feb 05, 2018 11:50 am

W pliku .env znajdź swoje ustawienie COMPOSE_FILE i dopisz na końcu linijki

Code: Select all

:docker-compose.v1.0.yml
andrzejano
Posts: 106
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Mon Feb 05, 2018 11:56 am

fracz wrote:
Mon Feb 05, 2018 11:50 am
W pliku .env znajdź swoje ustawienie COMPOSE_FILE i dopisz na końcu linijki

Code: Select all

:docker-compose.v1.0.yml
To dotyczy pkt 2 bez proxy?
3 pkt ? Jeszcze jak to zainicjować?
andrzejano
Posts: 106
Joined: Wed Aug 30, 2017 8:47 am

Mon Feb 05, 2018 12:15 pm

@fracz
Myślę ze ewentualnie z tej propozycji

"W sumie zastanawiam się, czy w GUI 2.0 po prostu nie dodać możliwości wklejenia sobie takiego configu powiadomień, żeby wykrzostać kod który już jest a "otworzyć" tą funkcjonalność dla wszystkich... "

wszyscy bylibyśmy zadowoleni
andras
Posts: 131
Joined: Fri Dec 30, 2016 5:51 pm

Mon Feb 05, 2018 8:30 pm

I to bardzo zadowoleni :)
Post Reply