SUPLA Scripts

fracz

Hehe, mi Żona wymyśliła "Supla Fjuczers" :-D

Ale chyba zostaną skrypty póki co, może na 3.0 zmienimy nazwę :-D
slawek

fracz wrote: Thu Sep 28, 2017 7:08 am Hehe, mi Żona wymyśliła "Supla Fjuczers" :-D
Brzmi swojsko :)
Wszystkie urządzenia elektryczne działają na dym.
Póki dym jest w urządzeniu - urządzenie działa.
Jak dym wyjdzie z urządzenia - urządzenie przestaje działać
tprzemko

fracz wrote: Wed Sep 27, 2017 9:42 pm SUPLA Scripts w wersji 2.1.0 nauczyły się włączać, wyłączać i sprawdzać stan kanałów ze strony głównej ;)
Witam
Dziś zarejestrowałem konto na Supła Scripts, wygląda to bardzo zachęcająco, nie wiem czy dobrze rozumiem to sprawdzanie kanałów, ale jak zmienię stan "żarówki" poprzez telefon to w Supła Scripts nie aktualizuje tego faktu. Mało tego przejście do innej zakładki i powrót do scryptów powoduje że nie widzę które urządzenia mam włączone.
Pozdrawiam
wojtas567

Cześć a czy będzie dodany regulator na wilgotność ?
Pozdrawiam
Wojtek
fracz

tprzemko wrote: Thu Sep 28, 2017 3:16 pm Witam
Dziś zarejestrowałem konto na Supła Scripts, wygląda to bardzo zachęcająco, nie wiem czy dobrze rozumiem to sprawdzanie kanałów, ale jak zmienię stan "żarówki" poprzez telefon to w Supła Scripts nie aktualizuje tego faktu. Mało tego przejście do innej zakładki i powrót do scryptów powoduje że nie widzę które urządzenia mam włączone.
Tak, i jest to celowe. Niestety API SUPLA pozwala na odczytanie tylko stanu jednego kanału na raz więc odczytywanie stanu wszystkiego po wejściu na stronę główną skryptów i co gorsza - cykliczne sprawdzanie tego stanu by reagował na zmiany z aplikacji - w krótkim czasie zabiłoby clouda. Zaraz szef będzie nam jakieś quoty nakładał (co i tak pewnie prędzej czy później w SUPLA API trzeba będzie dodać).

Panel więc wyjściowo nie pokazuje żadnego stanu dopóki go explicite nie odczytamy (przycisk z pytajnikiem) lub nie zmienimy (wtedy i tak kontaktujemy się z API więc od razu odczytuję stan i wyświetlam).
wojtas567 wrote: Thu Sep 28, 2017 4:31 pm Cześć a czy będzie dodany regulator na wilgotność ?
Tak, pamiętam o tym: https://github.com/fracz/supla-scripts/issues/3 ale nie ukrywam że priorytet jest niski - najpierw będą sceny i gui do sterowania głosem.
wojtas567

A nie da rady to podciągnąć pod temperatury w wyborze na liście?
Pozdrawiam
Wojtek
fracz

Sposób działania będzie ten sam tak: w GUI będzie się wybierać urządzenia suszące i nawilżające, wybór czujników, tworzenie profili z zakresami od-do. Potem trzeba to pociągnąć na dół do skryptu decydującego kiedy włączyć i kiedy wyłączyć dane urządzenie.

Jak to mówią: PULL REQUESTS ARE WELCOME :D
fracz

v2.1.1:
  • możliwość otwierania bram/bramek ze strony głównej
  • możliwość przełączania stanu kanału (toggle)
  • sterowanie i podgląd RGB
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
fracz

Na dzień chłopaka dla wszystkich Suplaków ;)

Supla scripts v2.2.0-beta.1:
  • wykresy temperatur i wilgotności
Ficzur pewnie niedługo trafi do clouda, więc należy to traktować jako tymczasowy playgroud w drodze do oficjalnego wdrożenia ;)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
wojtas567

Wszystko zmierza w dobrym kierunku :D
Pozdrawiam
Wojtek

Return to “SUPLA Scripts”