Ale chyba zostaną skrypty póki co, może na 3.0 zmienimy nazwę

Brzmi swojsko
Witamfracz wrote: Wed Sep 27, 2017 9:42 pm SUPLA Scripts w wersji 2.1.0 nauczyły się włączać, wyłączać i sprawdzać stan kanałów ze strony głównej![]()
Tak, i jest to celowe. Niestety API SUPLA pozwala na odczytanie tylko stanu jednego kanału na raz więc odczytywanie stanu wszystkiego po wejściu na stronę główną skryptów i co gorsza - cykliczne sprawdzanie tego stanu by reagował na zmiany z aplikacji - w krótkim czasie zabiłoby clouda. Zaraz szef będzie nam jakieś quoty nakładał (co i tak pewnie prędzej czy później w SUPLA API trzeba będzie dodać).tprzemko wrote: Thu Sep 28, 2017 3:16 pm Witam
Dziś zarejestrowałem konto na Supła Scripts, wygląda to bardzo zachęcająco, nie wiem czy dobrze rozumiem to sprawdzanie kanałów, ale jak zmienię stan "żarówki" poprzez telefon to w Supła Scripts nie aktualizuje tego faktu. Mało tego przejście do innej zakładki i powrót do scryptów powoduje że nie widzę które urządzenia mam włączone.
Tak, pamiętam o tym: https://github.com/fracz/supla-scripts/issues/3 ale nie ukrywam że priorytet jest niski - najpierw będą sceny i gui do sterowania głosem.