Page 26 of 90

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 10:52 am
by wojtas567
{{127...|temperature|number:1}}°- taką komendą 127... to id termometru :) a wpisujesz to zaczynając { i masz listę w "Odpowiedź"

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 11:08 am
by addaniel
Wczoraj odpaliłem sceny z roletami z komendami głosowymi i poszło za pierwszym razem zgodnie ze wskazaniami na filmiku😁dziś widok żony i dzieci bezcenny😁Dzieki Ci bardzo😁Mam tylko kłopot z konf telefonu.Nie dziala przy zablokowanym ekranie OK Google.Czy jest to mozliwe wogole na zablokowanym i wylaczonym ekranie(android 7)?
Jakich uzywasz czujek temp. I jak te komendy dzialaja odnosnie temeperatury, sprawdzania stanu itd? Jestem troche laikiem w tych sprawach a zabawe z Supla zaczalem kilka dni temu. Juz ma glowe pelna i widze ze spora inwestycja mnie czeka w laczniki, czujniki itp.😁

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 12:16 pm
by andrzejano
fracz wrote:
Sat Jan 27, 2018 6:38 pm
W skryptach jest dużo uboższa konfiguracja niż w cloudzie. Tutaj masz instrukcję: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 12:39 pm
by smartcs.eg
Why auto run on or off after 3 min
Not immediately

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 2:53 pm
by dawkor
wojtas567 wrote:
Sun Jan 28, 2018 10:52 am
{{127...|temperature|number:1}}°- taką komendą 127... to id termometru :) a wpisujesz to zaczynając { i masz listę w "Odpowiedź"
czujnik mam podlaczony pod sonnofa dht22, moglbys podac przykladowa calkowita odpowiedz jak to napisac ?

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 3:09 pm
by wojtas567
W scenach masz takie okno:
kom.jpg
kom.jpg (77.53 KiB) Viewed 1276 times
klikasz nawias klamrowy i masz listę

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 3:24 pm
by dawkor
Wielkie dzięki :D jak wklejałem znaczek nie wyskakiwała lista :D trzeba ręcznie było napisać :D

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 4:09 pm
by andrzejano
andrzejano wrote:
Sun Jan 28, 2018 12:16 pm
fracz wrote:
Sat Jan 27, 2018 6:38 pm
W skryptach jest dużo uboższa konfiguracja niż w cloudzie. Tutaj masz instrukcję: https://github.com/fracz/supla-scripts/ ... -docker.md
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.
ERROR: Couldn't connect to Docker daemon at http+docker://localunixsocket - is it running?

If it's at a non-standard location, specify the URL with the DOCKER_HOST environment variable.

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 6:00 pm
by dawkor
Miałem taki błąd przy instalacji dockera, instaluj za pomocą komendy sudo a później zmień uprawnienia dostępu do folderu, lub utwórz użytkownika dockera czy podobnie :D

Re: Supla scripts 2.0

Posted: Sun Jan 28, 2018 7:28 pm
by fracz
addaniel wrote:
Sun Jan 28, 2018 11:08 am
Mam tylko kłopot z konf telefonu.Nie dziala przy zablokowanym ekranie OK Google.Czy jest to mozliwe wogole na zablokowanym i wylaczonym ekranie(android 7)?
Na zablokowanym ekranie Android nasłuchuje komendy Ok, Google tylko gdy masz go podpiętego do ładowarki.
andrzejano wrote:
Sun Jan 28, 2018 12:16 pm
Wojtku.Weryfikując ustawienia .env supla scripts co wpisuje jesli serwer cloud mam na ip 192.168.0.108 a nie mam własnej domeny czy wpisuje też swojego emaila i jak potem po uruchomieniu scripts wywołuje stronke z przeglądarki zeby sie ostatecze zalogować już do własnych scryptow.
W pliku .env skryptów nie musisz zmieniać nic oprócz portów na których startują skrypty. Muszą one być inne niż 80 i 443, bo z tego co rozumiem nie masz proxy i na tej samej maszynie masz uruchomionego clouda. Nie ma w pliku .env skryptów opcji tworzenia domyślnego konta tak jak jest w cloudzie. Musisz po uruchomieniu przejść normalną rejestrację konta, podając jako adres clouda adres IP pod którym jest on widoczny. Błędy z dockerem wynikają prawdopodobnie z braku uprawnień aktualnego użytkownika lub błędnej instalacji dockera. Co mówi sudo docker service status?